Teme - kamera

 • LucidCam - kamera za VR posnetke

  Kalifornijsko startup podjetje LucidVR pripravlja zanimivo kompaktno kamero, ki je sposobna snemati prostorske 3D in VR posnetke v polni ločljivosti HD. Preprosta kamera, ki meri le 13,1x6,7x2,6 cm in tehta 225 gramov, ima vgrajena dve fotografski tipali od katerih ima vsaka objektive za 180-stopinjsko snemanje. Vsaka kamera lahko pričara sliko za posamezno oko in s kombinacijo VR prikazovalnikov, kot je Oculus Rift, pa tudi Google Cardboard, pričara zelo poglobljeno prostorsko izkušnjo pri gledanju posnetkov.

  Objavljeno: 16.11.2015 01:00več
 • Sphericam 2 – 360-stopinjska kamera z ločljivostjo 4 K

  Na Kickstarterju se je rodil nov projekt, pod katerima nastaja zmogljiva prostorska video kamera, ki zmore snemati 360-stopinjske posnetke v ločljivosti kar 4K. Izdelek, ki je namenjen predvsem kot sredstvo za izdelavo vsebin za področje navidezne resničnosti (VR), nudi že skoraj profesionalno kvaliteto, čemur je primerna tudi cena.

  Objavljeno: 7.7.2015 01:00več
 • GoPro pripravlja drone, VR kamero

  Podjetje GoPro, zvezda na področju akcijskih kamer, ima zelo drzne načrte za širjenje na nova področja. Ustanovitelj Nick Woodman je nedavno najavil, da razvijajo svoje lastne helikoptrčke (drone), ki bodo seveda opremljeni z video tehnologijo iz kamer GoPro. Korak je pravzaprav preventivna poteza, saj se v zadnjem času številni proizvajalci dronov odločajo za lastne rešitve ali konkurenco, medtem ko je doslej GoPro tu močno prevladoval. Podrobnosti o dronih sicer še niso znane, pričakujemo pa jih lahko v prvi polovici leta 2016.

  Objavljeno: 30.5.2015 01:00več
 • Dron, zalezovalec

  Droni in akcijske kamere so v zadnjem času med bolj priljubljenimi izdelki. Februarja 2016 pa bo na voljo kombinacija obeh. Lily Camera je dron, ki sledi svojemu lastniku. Namenjen je aktivnim uporabnikom, ki bi lastne vragolije želeli ujeti v objektiv kamere, sposobne zajemanja fotografij (12 MP) ter snemanja video posnetkov v visoki ločljivosti (1080p / 60 fps, 720p / 120 fps). Dron, ki v napovedniku obljublja čudovite zračne posnetke, ima 94-stopinjski vidni kot. Uporabniku sledi s pomočjo priloženega modula, ki omogoča tudi zagon drona, fotografiranje ter snemanje zvoka. Druge nastavitve dronu pošljemo prek pametnega telefona. Lily Camera spremlja akcijo od zadaj, spredaj, s strani ali s kroženjem okoli uporabnika. Prednaročila na spodaj priloženi spletni strani že sprejemajo. Dron nas bo olajšal za 500 ameriških dolarjev, zamudnike, ki si ga bodo omislili šele ob začetku uradne prodaje, pa tisoč taistih zelencev.

  Objavljeno: 14.5.2015 09:00več
 • Kamera Xiaomi za drobec cene GoProja

  Športne kamere GoPro so zelo priljubljene, vendar je treba zanje odšteti kar zajeten kupček denarja. Kitajski Xiaomi, ki je že večkrat presenetil javnost z zanimivimi izdelki (denimo z 49-palčnim televizorjem z ločljivostjo 4K za 640 dolarjev), ponuja alternativo z imenom Xiaomi YiCamera, za katero bo treba (preračunano) odšteti le 64 dolarjev.

  Objavljeno: 7.3.2015 01:00več
 • 360fly – kamera, ki snema (skoraj) vse okoli sebe

  Startup podjetje EyeSee360 zaključuje z razvojem nadvse zanimive akcijske kamere, ki obljublja izredno širok kot snemanja video posnetkov in fotografij. Kamera z imenom 360fly namreč zaradi širokokotne leče »vidi« v razponu 360 stopinj horizontalno in 240 stopinj po vertikali.

  Objavljeno: 25.10.2014 01:00več
 • Centr: 360-stopinjska video kamera

  Applova šola ustvarjalnosti pusti pečat tudi tedaj, ko ljudje niso več zaposleni pri mogočnemu Jabolku iz Cupertina. Skupina bivših Applovih inženirjev je v inkubatorju Kickstarter objavila natečaj za zelo zanimiv projekt miniaturne video kamere, ki zmore snemati 360-stopinjske video posnetke.

  Objavljeno: 2.5.2014 01:00več
 • GoPro za pelikane

  Športne kamere znajo posneti prav vse, tudi iz perspektiv, ki jih doslej nismo mogli videti.

  Objavljeno: 7.3.2014 01:00več
 • Zvok, ne le slika

  Na našem preizkusu akcijskih kamer je Sony s svojim modelom Action Cam HDR-AS15 prijetno presenetil, saj je po kakovosti slike prehitel celo GoPro Hero 3 Silver. Tudi cenovno ni šlo za značilen Sonyjev izdelek, kajti cena je bila konkurenčna in smo grajali predvsem premalo priloženih nastavkov.

  Objavljeno: 25.2.2014 | Kategorija: Preizkusiveč
 • Mala kamera za velike narcise

  V uredništvu smo le pri redkih napravah brez prave zamisli, čemu ali, bolje, komu so pravzaprav namenjene. Tu in tam pa k nam zaide izdelek, ob katerem se res začnemo praskati po glavi.

  Objavljeno: 29.10.2013 | Kategorija: Preizkusiveč