• Ankerjeve kamere Eufy niso tako zasebne, kot obljubljajo

    Varnostne kamere Eufy naj bi posnetke hranile le na kamerah, sedaj pa se je izkazalo, da določene posnetke vseeno pošiljajo na Ankerjeve strežnike.

    Objavljeno: 2.12.2022 10:08 | Teme: varnost, zasebnost
  • V San Franciscu na ulice roboti z orožjem

    Mestni odbor ameriškega mesta San Francisco je sprejel odločitev, da lahko policija uporablja tudi robote, opremljene z orožjem.

    Objavljeno: 1.12.2022 12:59 | Teme: robotika
  • Twitter ne bo več brzdal neresnic, skrajno desne vsebine rastejo, oglaševalci bežijo

    Po Muskovem prevzemu Twitterja se na platformi dogajajo tektonske spremembe, ki so posledica radikalno drugačnega pristopa novega lastnika. Poleg odpuščanj in spremembe dinamike dela so spremembe tudi na vsebinski strani, saj je Musk strasten zagovornik svobode govora. Meni, da je vsakršna moderacija slaba, četudi gre za dezinformacije, klevete in sovražni govor.

    Objavljeno: 1.12.2022 10:00 | Teme: twitter
  • Realistični posnetki vojne ali simulacija iz igre?

    Avtorji računalniške igre Arma 3 so se ponovno znašli v neprijetni situaciji, ko se posnetki iz igre po spletu širijo kot domnevno resnični posnetki vojne v Ukrajini. To ni prvič, da se njihova igra zlorablja v propagandne namene, zato so o tem obvestili javnost in pozvali k odgovornemu obnašanju.

    Objavljeno: 1.12.2022 05:00
  • Kaj je Schmorlova hernija?

    Schmorlova hernija je vrsta hernije pri kateri gre za zdrs jedra medvretenčne ploščice, skozi končno ploščo telesa vretenca, v telo sosednjega vretenca. Schmorlova hernija je najmanj problematična med vsemi vrstami hernije in običajno poteka asimptomatsko.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 1.12.2022
  • Super 'fotofon' je idealno božično darilo

    Pametni telefoni HONOR bodo navdušili tudi najbolj zahtevne uporabnike.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 1.12.2022
  • Epson ukinja laserske tiskalnike

    Japonski proizvajalec tiskalnikov je sporočil, da bo do leta 2026 prenehal prodajati laserske tiskalnike tudi v Evropi in Aziji, ki sta zadnja trga, kjer tega še niso storili. Glavni razlog naj bi bili okoljski pomisleki, saj naj bi brizgalni tiskalniki porabili 85 odstotkov manj energije in imeli 59 odstotkov manj sestavnih delov, zaradi česar manj obremenjujejo okolje.

    Objavljeno: 29.11.2022 05:00
  • Na MIT razvili robote, ki se dograjujejo in razvijajo

    Na ameriškem inštitutu MIT so razvili robota, ki lahko dogradi samega sebe, hkrati lahko zgradi nove, identične robote.

    Objavljeno: 28.11.2022 11:29 | Teme: robotika, razvojna orodja
  • Kitajci so poplavili Twitter

    Na Kitajskem se odvijajo protesti zoper oblast (oz./in protikovidne ukrepe), ob tem pa se je zbudilo vrsta računov na Twitterju, ki želijo preglasiti sporočila, povezana s protesti. Ob tem je dodatna težava dejstvo, da je Elon Musk odpustil večino zaposlenih, odgovornih za preprečevanje tovrstnih zlorab.

    Objavljeno: 28.11.2022 11:16 | Teme: politika, twitter, družabna omrežja
  • Napredne tehnologije za varnostni operativni center

    Področje kibernetske varnosti v informacijsko-komunikacijskih okoljih postaja vse kompleksnejše, kar še posebej velja za sisteme kritične infrastrukture. Na to vpliva več dejavnikov, ki zajemajo pogostost in vpliv kibernetskih napadov, raznolikost in naprednost napadalskih tehnik, sofisticiranost vektorjev in motivov vdorov, geopolitične razmere, vpetost varnosti in informatizacije v družbo ter v poslovne sisteme itd.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 28.11.2022
  • Če imate v načrtu nakup novega telefona, je zdaj pravi trenutek

    Iščete nov zmogljiv pametni telefon, napredno športno pametno uro ali morda slušalke s kristalno čistim zvokom? Huawei v svojem naboru ponuja vse našteto in še veliko več, zato se splača v prihajajočih dneh, ki obetajo odlične cene, malo pobrskati po spletu, saj morda odkrijete ponudbo, ki se ji ne boste mogli upreti.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 25.11.2022
  • Huawei ne bo osvojil sveta

    Nekoč je bil Huawei na pragu raja. Kitajski telekomunikacijski gigant je ponujal najnovejšo tehnologijo po najnižjih cenah, njegova največja pisarna v Evropi pa je bila v Bruslju, od koder so uspešno lobirali. Skorajšnjemu razmahu v Evropi bi sledila Severna Amerika, od koder bi bil do svetovne multinacionalke le še korak. Manj kot pet let pozneje so grandiozni načrti mrtvi, Huawei pa si na domačem trgu rešuje bilance pred propadom.

    Objavljeno: 24.11.2022 23:00 | Teme: huawei
  • Evropski parlament Rusijo označil za teroristično državo, nakar so ruski hekerji onesposobili spletno stran parlamenta…

    Spletna stran Evropskega parlamenta je bila danes tarča hekerskega napada, je prek Twitterja sporočila predsednica parlamenta Roberta Metsola in dodala, da je odgovornost za napad prevzela »prokremeljska skupina«. Napad se je zgodil kmalu po tem, ko so poslanci Rusijo označili za državo, ki sponzorira terorizem.

    Objavljeno: 24.11.2022 07:30 | Teme: varnost, politika
  • Tudi Mercedes z naročnino za večjo zmogljivost motorja

    Nemški proizvajalec avtomobilov nadaljuje s sistemom naročnin na zmogljivosti, ki jih avtomobil že ima, vendar se odklenejo šele ob plačilu. Po novem električni modeli Mercedes-EQ EQE in Mercedes-EQ EQS na ameriškem tržišču za 1200 dolarjev letno pridobijo 20-24 % višje zmogljivosti, kar vključuje pospeške (0,8 - 0,9 s do 100 km/h manj) in navor.

    Objavljeno: 24.11.2022 07:00
  • Najboljši pametni telefon za spremljanje športnih vsebin

    Naslednji tedni bodo ponovno postregli s pestrim športnim dogajanjem. Tega si je sicer najprijetneje ogledati iz tribun ali domačega naslonjača, vendar si lahko takšen način spremljanja tekem privoščimo samo med vikendi in ob večerih. V dopoldanskem času pa običajno napetemu dogajanju sledimo samo s pomočjo naših pametnih telefonov.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 24.11.2022
  • Bodo digitalne pomočnice odmrle?

    V krizi, ki se vse bolj dotika tudi tehnoloških velikanov, bodo kratko potegnili projekti, ki že leta ne prinašajo nobenega prihodka. Kot poroča Business Insider, je med njimi Amazonova pomočnica Alexa, pa tudi Googlovemu Asistentu ne kaže najbolje.

    Objavljeno: 23.11.2022 11:00
  • Aretirana Estonca, ki sta s kriptoprevaro ukradla pol milijarde

    V Estoniji so aretirali dva osumljenca, ki sta v ZDA vodila piramidno shemo s kriptovalutami in vlagatelje oškodovala za vsaj 575 milijonov dolarjev. Ker sta opeharila več sto tisoč žrtev, sta v ZDA obtožena zarotništva, prevare in poizkusa pranja denarja. Estonsko sodišče bo odločalo o izročitvi, ki je zelo verjetna.

    Objavljeno: 23.11.2022 05:00 | Teme: kriptovalute
  • Huawei Watch GT 3 SE: Izjemno lahka in vzdržljiva pametna ura

    Podjetje Huawei Consumer BG je predstavilo najnovejšo pametno uro Watch GT 3 SE, ki predstavlja vrhunsko napravo v izredno lahkem ohišju in uteleša potrebe mestnih raziskovalcev, športnih navdušencev in posameznikov, ki so osredotočeni na zdravje.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 23.11.2022
  • Nov igralec na področju kibernetske varnosti

    Z Markom Pustom, direktorjem družbe Triverto, smo se pogovarjali o novoustanovljenem podjetju na področju kibernetske varnosti.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 22.11.2022
  • Facebook bo Trumpu dovolil tudi širjenje laži, če bo kandidiral

    Nekdanji ameriški predsednik Trump, ki je trenutno na Facebooku blokiran, bo imel ob morebitni kandidaturi neomejen prostor za širjenje sporočil. Skupina, ki se v podjetu ukvarja s preverjanjem resničnosti objav na družbenem omrežju (fact-checking), je sporočila, da po uveljavljenih pravilih političnega govora ne preverjajo. To pomeni, so izrecno pojasnili, da Trumpovih izjav, fotografij, objav in videoposnetkov od trenutka objave kandidature za predsedniške volitve leta 2024 ne bodo več preverjali.

    Objavljeno: 21.11.2022 05:00 | Teme: Facebook
  • Indija izstrelila prvo raketo, ki jo je razvilo zasebno podjetje

    Prva raketa, ki jo je izdelalo indijsko zasebno podjetje, je danes zjutraj poletela v zgornji del atmosfere, so sporočili iz indijske vesoljske agencije ISRO. Poltonska raketa Vikram-S podjetja Skyroot Aerospace, ki so jo izstrelili z otoka Sriharikota na jugovzhodu Indije, je po šestminutnem letu pristala v morju, vesolja pa ni dosegla.

    Objavljeno: 19.11.2022 07:47 | Teme: vesolje
  • Hekerski napad popolnoma ohromil Vanuatu

    V začetku meseca so hekerji napadli informacijski sistem majhne pacifiške države Vanuatu, ki je skoraj za dva tedna popolnoma ohromil državo. Nedostopni so bili spletne strani vlade, elektronska pošta, informacijski sistemi šol, bolnišnic, nujna pomoč ipd. Prebivalci so imeli težave z najosnovnejšimi opravili, denimo plačevanjem računov, pridobivanjem viz in različnih dokumentov od javne uprave.

    Objavljeno: 19.11.2022 05:00
  • Pri Twitterju se vrstijo odhodi, odpuščati začeli pri Amazonu

    Dva od velikanov ameriškega tehnološkega sektorja, družbi Twitter in Amazon, se iz različnih razlogov soočata z zmanjševanjem delovne sile. Pri Amazonu so potrdili, da zaradi spremenjenih razmer v sektorju in trenutnega gospodarskega okolja začenjajo odpuščanja, v Twitterju pa v zmedi po prevzemu s strani Elona Muska prihaja do številnih odhodov.

    Objavljeno: 18.11.2022 12:51 | Teme: twitter, Amazon, poslovanje
  • EU bo vzpostavila lasten satelitski sistem za varnejše povezave

    Svet EU in Evropski parlament sta dosegla začasni dogovor o vzpostavitvi programa EU za varno povezljivost za obdobje 2023-2027, so v četrtek zvečer sporočili iz Bruslja. EU želi z vzpostavitvijo satelitskega omrežja zagotoviti varne komunikacije za podjetja in državljane ter utrditi svojo strateško avtonomijo.

    Objavljeno: 18.11.2022 11:30 | Teme: vesolje, telekomunikacije, EU
  • Twitter v kaosu raje zaprl pisarne

    Elon Musk je po prevzemu Twitterja podjetje spravil v popoln kaos – danes so do ponedeljka kar zaprli pisarne.

    Objavljeno: 18.11.2022 11:18 | Teme: twitter, poslovanje
  • Kako najenostavneje do preprečevanja izgube podatkov?

    Programska oprema za preprečevanje izgube podatkov (DLP – Data Leakage Protection) zagotavlja, da občutljivi podatki ne uidejo, da do njih ne dostopajo nepooblaščeni uporabniki ter da se ne izgubijo.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 18.11.2022 09:07
  • Google Wallet tudi v Sloveniji

    Mobilna denarnica Google Wallet, nekoč znana kot Google Pay, je končno na voljo tudi v Sloveniji.

    Objavljeno: 17.11.2022 09:57 | Teme: google, e-bank
  • Google bo 40 zveznim državam ZDA plačal 391,5 milijona dolarjev poravnave

    Ameriški spletni velikan Google se je v torek strinjal, da bo 40 ameriškim zveznim državam, ki so ga nameravale tožiti zaradi nezakonitega sledenja telefonom posameznih uporabnikov, plačal 391,5 milijona dolarjev poravnave z obljubo, da takšnih reči več ne bo počel.

    Objavljeno: 16.11.2022 10:25
  • Twitter začasno ustavil sistem plačljivih kljukic, nov sistem bo zaživel konec meseca

    Potem ko je moralo družbeno omrežje Twitter minuli teden zaradi vala lažnih računov začasno ukiniti nov sistem plačljivih modrih kljukic Blue Verified, je lastnik Twitterja Elon Musk danes napovedal, da bo nov sistem zaživel 29. novembra. Prvotno bi moral zaživeti v torek, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

    Objavljeno: 16.11.2022 10:00
  • Musk ugasnil Twitterjeve “nepotrebne storitve”, odletela možnost prijave

    Elon Musk je pred dnevi ponosno objavil, da bodo pri Twitterju ugasnili “nepotrebne storitve” (v njegovih besedah: “microservices bloatware”), češ, da jih za delovanje spletišča potrebujejo manj kot 20%. A očitno so ugasnili tudi kako storitev preveč, saj določenim uporabnikom ni več delovala prijava.

    Objavljeno: 16.11.2022 09:21 | Teme: twitter
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji