• ZDA bodo še dodatno omejile kitajski dostop do tehnologije

    Ameriška administracija naj bi razširila seznam kitajskih podjetij, ki jim je prepovedano prodajati ameriško tehnologijo.

    Objavljeno: 16.12.2022 11:07 | Teme: kitajska, politika
  • Vse več podjetij je zelo zaskrbljenih za varnost podatkov

    Podjetje Dell je predstavilo najnovejšo raziskavo “2022 Dell Global Data Protection Index”, v kateri so preverili mnenje okoli odločevalcev za področje informacijske tehnologije v podjetjih iz celega sveta. Ključna ugotovitev je ta, da se je število napadov in izgube podatkov v zadnjem letu odločno povečalo, odgovorni za podatkovno varnost pa so vse bolj zaskrbljeni nad prihodnostjo.

    Objavljeno: 16.12.2022 09:00 | Teme: varnost, raziskave
  • Skype ponuja prevajanje z oponašanjem glasov govorcev

    Vodilni ponudniki videokonferenčnih sistemov se na vso moč trudijo najti nova področja, s katerimi bi prepričali uporabnike, da uporabijo njihovo platformo. Microsoft je predstavil zanimivo novost v programu Skype, ki se navezuje na obstoječe storitve samodejnega prevajanja pogovorov med različnimi jeziki.

    Objavljeno: 16.12.2022 07:00 | Teme: Skype, Videokonference, strojno učenje
  • Še tretji poizkus dogovora z ZDA o hranjenju osebnih podatkov Evropejcev

    Evropska komisija je v torek objavila osnutek novega dogovora z ZDA, ki bi evropskim podjetjem dovolil poenostavljeni iznos osebnih podatkov evropskih državljanov. Gre za tretji poizkus, potem ko je prva dva Sodišče EU razveljavilo.

    Objavljeno: 15.12.2022 05:00 | Teme: zasebnost
  • Facebook po desetletju ukinja Connectivity, ki je zagotavljal internetni dostop

    Pred desetletjem, ko SpaceX v vesolje še ni poslal dobrih dva tisoč satelitov, ki na Zemljo pošiljajo internet, je imel podobne zamisli tudi Facebook. Leta 2013 so ustanovili iniciativo Connectivity, ki je želela doseči podobno - z brezpilotnimi letalniki (droni) bi nad območji s slabo povezljivostjo zagotavljali dostop do interneta, ki pa bi bil nekoliko oskubljen, saj bi bržkone nudil dostop le do - družbenega omrežja Facebook. Devet let pozneje je zamisel pokopana.

    Objavljeno: 14.12.2022 13:00 | Teme: Facebook
  • Američani o prepovedi TikToka

    Ameriški politiki so predstavili pobudo zakona, s katerim bi v ZDA prepovedali delovanje aplikacije TikTok.

    Objavljeno: 14.12.2022 12:18 | Teme: TikTok, družabna omrežja, kitajska, politika
  • Ustanovitelju bankrotirane kriptoborze FTX grozi več deset let zapora

    Glavnega izvršnega direktorja in ustanovitelja bankrotirane platforme za trgovanje s kriptovalutami FTX Sama Bankman-Frieda, ki je bil v torek aretiran na Bahamih, ameriški zvezni tožilci v New Yorku obtožujejo osmih kaznivih dejanj, za kar mu grozi več deset let zapora.

    Objavljeno: 14.12.2022 10:00 | Teme: kriptovalute, poslovanje, Bitcoin
  • Kitajska opustila aplikacijo za sledenje COVID stikov

    Kitajska država je opustila mobilno aplikacijo za sledenje stikov – aplikacija je bila skoraj tri leta obvezna.

    Objavljeno: 13.12.2022 10:32 | Teme: COVID-19, kitajska, mobilna aplikacija
  • Podatkovni centri, ki omogočajo potovanja

    Hoteli preprosto morajo ponuditi odlično uporabniško izkušnjo – tudi na spletu.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 13.12.2022
  • Ravnovesje šarma in uporabnosti serije Huawei nova 10

    Pametni telefoni serije Huawei nova 10 združujejo izjemen dizajn z inovativnimi tehnologijami. S tem sledijo potrebam in željam mladih po raziskovanju vznemirljivih inovacij v oblikovanju, fotografiranju, življenjski dobi baterije in hitrem polnjenju in na ta način gradijo na dediščini serije Huawei nova!

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 13.12.2022
  • Fortnite z Reality Engine 5.1

    Igra Fortnite je v novem nadaljevanju, imenovanem preprosto Chapter 4, prešla na grafični pogon Unreal Engine 5.1, s tem pa dobila tudi kup grafičnih izboljšav.

    Objavljeno: 12.12.2022 10:00 | Teme: fortnite, grafične kartice, igre
  • Doom je star 29 let

    Mineva 29 let, odkar je izšla kultna igra za tedanji MS DOS, ki je spremenila svet iger. Govorimo seveda o prvi inkarnaciji igre Doom, ki so jo napisali John Carmack, John Romero in Dave Taylor pod okriljem podjetja id Software. Doom si je pridobil kultni status, neredko ga označujemo kot eno najboljših iger vseh časov. Do leta 1999 so prodali 10-20 milijonov izvodov igre, v najboljših časih pa je Doom tekel na več računalnikih kakor Windows 95.

    Objavljeno: 12.12.2022 10:00 | Teme: igre
  • Sodišče EU: Google mora na zahtevo odstraniti neresnice o Evropejcih

    Sodišče Evropske unije je odločilo, da morajo Google in ostali ponudniki iskanja v EU na zahtevo posameznika izbrisati iskalne zadetke do neresničnih podatkov. Sodišče meni, da je pravica do zasebnosti v primeru neresničnih informacij, ki posegajo v posameznikove osebne svoboščine, nad pravico do svobode govora, zbiranja in razširjanja informacij.

    Objavljeno: 10.12.2022 12:00 | Teme: EU
  • Tudi ameriški regulator FTC proti Microsotovem nakupu Activision Blizzard

    Tudi po tem, ko je Microsoft svetovne regulatorje z gesto prijaznosti svetovne protimonopolne regulatorje poskušal prepričati, da mu dovolijo nakup igralne hiše Activision Blizzard, ameriški FTC ni prepričan.

    Objavljeno: 9.12.2022 13:00
  • V Kanadi tožba za odvisnost od – igre Fortnite!

    Kanadski sodnik je odobril zahtevo za vložitev skupinske tožbe proti podjetju Epic Games. Trije starši so se namreč odločili tožiti podjetje, ki je založnik igre Fortnite, saj da ta povzroča odvisnost.

    Objavljeno: 9.12.2022 12:00
  • Pentagon pogodbo za računalniški »oblak« podelil štirim podjetjem

    Pentagon je devet milijard dolarjev vredno naročilo za vzpostavitev omrežja za računalništvo v oblaku oddal podjetjem Microsoft, Amazon, Oracle in Google. S tem je končal spor o dodelitvi posla iz časa predsedovanja Donalda Trumpa.

    Objavljeno: 9.12.2022 10:00
  • Mesto San Francisco nad Muska pošilja inšpekcijo – zaradi postelj v pisarnah Twitterja

    Ko je Elon Musk za 44 milijard dolarjev pod prisilo sodišča vendarle prevzel podjetje Twitter (in se za ta posel zadolžil za okoli 13 milijard dolarjev), je napovedal drastične ukrepe – odpustitev več kot polovice zaposlenih in popolno predanost preostalih. Mesto San Francisco se s pretirano predanostjo ne strinja, saj bo preverilo, ali so poslovni prostori res primerni za vgradnjo – postelj.

    Objavljeno: 8.12.2022 08:20
  • Podjetje Pepsi prejelo prve električne Tesline tovornjake

    Ameriški proizvajalec pijač Pepsi je prejel prve električne tovornjake proizvajalca električnih vozil Tesla, imenovane Semi. Predaja vozil je potekala na posebnem dogodku v Teslini tovarni v mestu Sparks v ameriški zvezni državi Nevada, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

    Objavljeno: 8.12.2022 08:00
  • Microsoft igro Call of Duty obljubil tudi za Nintendo

    Microsoft je v dogovoru z Nintendom obljubil, da bo po nakupu podjetja Activision Blizzard megauspešnico Call of Duty vsaj za deset let razvijal tudi za igralne konzole Nintendo.

    Objavljeno: 8.12.2022 08:00
  • Najbolj iskani pojmi na Googlu v letu 2022

    Google je predstavil letošnjo kolekcijo najbolj iskanih pojmov na njihovem iskalniku. Na spletni strani Trends so na voljo podatki za večje države, Slovenija je med tistimi, za katere je na voljo le nekaj izbranih povzetkov.

    Objavljeno: 8.12.2022 07:00
  • Fizioterapija Ljubljana - kam na fizioterapijo?

    Vsak posameznik se je v svojem življenju že kdaj srečal s fizioterapijo in fizioterapevtom.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 8.12.2022
  • Tudi Intel odpušča

    V podjetju Intel so oktobra napovedali, da bodo v letu 2023 zmanjšali stroške za 3 milijarde dolarjev. Del varčevanja bodo kot kaže tudi odpuščanja, saj jih je podjetje napovedalo državi Kaliforniji.

    Objavljeno: 7.12.2022 10:00
  • Proizvodnja iPhonov v Foxconnu v novembru za 29 % navzdol

    Tajvansko podjetje Foxconn, ki je največji proizvajalec Applovih iPhonov, proizvaja pa denimo tudi Sony Playstation, je sporočilo, da so imeli zaradi kovidnih omejitev na Kitajskem v novembru 29 % padec prometa.

    Objavljeno: 6.12.2022 08:00 | Teme: iPhone, poslovanje
  • Meta zagrozila, da bo v ZDA prepovedala deljenje medijskih vsebin

    Vse več držav po svetu meni, da družbena omrežja, predvsem Facebook, postajajo novi lokalni mediji in da jih morajo države tako tudi obravnavati. Po mnenju Evropske Unije, Avstralije in sedaj ZDA je Facebook tisti posrednik, ki služi z novicami medijskih hiš, ki jih na platformo objavljajo uporabniki, za to pa ne prispeva ničesar.

    Objavljeno: 6.12.2022 07:00
  • Srednjevalovni radio AM v Evropi umira, v ZDA še brca

    Starejši bralci se bodo še spomnili radijskih postaj, ki so oddajale na srednjih valovih (AM), modernejša generacija pa morda niti kratkovalovnega radija (FM) ne pozna več prav dobro, temveč vsebine dobiva prek pretočnih storitev. A medtem ko v Evropi AM resnično izumira, je v ZDA precej drugače. Eden izmed ameriških senatorjev je celo pozval proizvajalce avtomobilov, naj upoštevajo želje kupcev in še naprej v vozila vgrajujejo avtoradie za tehnologijo, ki je bila priljubljena pred pol stoletja.

    Objavljeno: 5.12.2022 15:00
  • Na letalih bomo lahko telefonirali

    Po več kot desetletju prepovedi uporabe telefonov na letalih v načinu povezljivosti, kar je dalo celo svoje ime za to funkcijo (airplane mode), se vsaj v EU obetajo tektonske spremembe. Evropska komisija predlaga, da v prihodnosti te omejitve ne bi bilo več in bi lahko tudi na letalih telefonirali in brskali po spletu.

    Objavljeno: 5.12.2022 10:00
  • Evropska centralna banka: Bitcoin drsi v nepomembnost

    Od zadnjega rekorda v tečaju bitcoina je minilo leto dni, odtlej pa se je njegova vrednost zniževala. Direktor direktorata za plačilno infrastrukturo pri Evropski centralni banki (ECB) Ulrich Bindseil in Jürgen Schaaf zato ocenjujeta, da je bitcoin na poti v nepomembnost. Verjameta, da bo kriptovaluta počasi shirala.

    Objavljeno: 3.12.2022 17:00
  • Video: Galaxy Z Fold4 & Flip4

    Kratek video prispevek o Samsungovih preklopnih telefonih Galaxy Z Fold4 in Z Flip4.

    Objavljeno: 3.12.2022 07:00 | Teme: video, galaxy, samsung
  • Virtualna zabava Evropske komisije, na katero je prišlo šest ljudi

    Oddelek Evropske komisije za zunanjo pomoč je v okviru projekta, ki je stal  slabih 400.000 evrov, priredil tudi zabavo v lastnem metaverzumu, na katero je prišlo - šest ljudi.

    Objavljeno: 2.12.2022 13:06 | Teme: EU, Meta
  • Smrti otrok zaradi TikTok izzivov

    Iz tujine poročajo o več primerih smrti otrok, ki so posledica viralnih izzivov na omrežju TikTok.

    Objavljeno: 2.12.2022 11:00 | Teme: družabna omrežja, TikTok
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji