Oglasno sporočilo
Objavljeno: 18.11.2022 09:07

Kako najenostavneje do preprečevanja izgube podatkov?

Programska oprema za preprečevanje izgube podatkov (DLP – Data Leakage Protection) zagotavlja, da občutljivi podatki ne uidejo, da do njih ne dostopajo nepooblaščeni uporabniki ter da se ne izgubijo.

Namen programske opreme DLP je zagotavljanje skladnosti z zakonodajo, kot je GDPR, ter s poslovnimi in z industrijskimi standardi, kot so PCI-DSS, ISO 27001, TISAX in drugi. Naslednji cilj je za- ščita intelektualne lastnine, ki je ključni kapital uspešnih podjetij. Z vidika odgovornih za informacijske tehnologije pa je pomembna tudi vidnost podatkov, saj tovrstna programska oprema zazna vire podatkov in aplikacije na končnih točkah, v omrežju in oblačnih storitvah.

DLP je dostopen tudi slovenskim malim in srednjim podjetjem

Programska oprema DLP ni novost, pravzaprav je že dosegla visoko stopnjo tržne prisotnosti in funkcionalne zrelosti, vendar je podjetja še ne uporabljajo veliko, še posebej ne mala in srednja, in to predvsem zaradi cene licenc in strojne opreme ter pomanjkanja usposobljenega osebja. Z oktobrom je na slovenskem trgu dostopna ena vodilnih informacijskih rešitev za DLP, Safetica NXT, ki je na voljo kot storitev programske opreme in je prilagojena malim in srednjim podjetja – tako funkcionalno kot cenovno.

Do nadzora nad podatki praktično takoj

S storitvijo Safetica NXT podjetje v nekaj urah vzpostavi nadzor nad uporabo ter politiko varovanja vseh svojih podatkovnih virov. Safetica NXT sledi uporabi e-pošte, licenčnih aplikacij, datotek na lokalnih, omrežnih in spletnih diskih, odstranljivih pomnilniš- kih medijev ter optičnih nosilcev podatkov. Spremlja uporabo oblačnih storitev, kot so OneDrive, Dropbox, Google Drive, Box, SharePoint, Teams, Skype in Slack, storitve za po- šiljanje datotek Send Anywhere in WeTransfer ter družbena omrežja Twitter in Facebook. Storitev spremlja dejavnosti uporabnikov, ko so vključeni v poslovno omrežje in ko delajo z oddaljenih lokacij, na primer od doma, pa tudi, ko niso povezani v medmrež- je. Poleg tega samodejno generira redna periodična poročila ter poročila na zahtevo, ki so enostavno razumljiva poslovodstvu in drugim uporabnikom, odgovornim za varovanje in za- ščito podatkov.

Za brezplačni preizkus se obrnite na:

• e-pošta: prodaja@sisplet.com

• telefon: 01 428 94 05

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji