Objavljeno: 29.11.2022 05:00

Epson ukinja laserske tiskalnike

Japonski proizvajalec tiskalnikov je sporočil, da bo do leta 2026 prenehal prodajati laserske tiskalnike tudi v Evropi in Aziji, ki sta zadnja trga, kjer tega še niso storili. Glavni razlog naj bi bili okoljski pomisleki, saj naj bi brizgalni tiskalniki porabili 85 odstotkov manj energije in imeli 59 odstotkov manj sestavnih delov, zaradi česar manj obremenjujejo okolje.

Z brizgalnimi tiskalniki je Epson povzročil že nemalo slabe volje, saj je bilo v preteklosti že dokazano, da kartuše zavržejo 20 odstotkov črnila. Še bolj je uporabnike razjezil, ko je v tiskalnike vgradil števce strani, ki po določenem številu strani tiskalnik onesposobijo, češ da je dosegel predvideno življenjsko dobo (pri tem Epson seveda ni edini). Kartuše vseh proizvajalcev so sicer notorično drage, poleg tega pa se različni proizvajalci na raznovrstne načine borijo proti uporabi neoriginalnih kartuš.

Da imajo lahko brizgalni tiskalniki lepši odtis, ni nič novega. V zadnjem času so postali tudi povsem spodobno hitri, tako da so pravzaprav edini pomisleki cena izpisa in raznorazno goljufanje proizvajalcev. Če se temu odpovedo vsi skupaj, bomo lahko z brizgalnimi tiskalniki povsem solidno shajali. 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji