• YouTube prepovedal nevarne izzive

    Google je prepovedal objavljanje nevarnih izzivov na spletišču YouTube.

    Objavljeno: 16.1.2019 10:00
  • Windows 7 se poslavlja

    Microsoft je napovedal, da v roku enega leta ukinja podporo operacijskemu sistemu Windows 7.

    Objavljeno: 16.1.2019 09:00
  • Najbolj všečkana slika je... jajce!

    Prebrisani uporabnik Instagrama je dosegel nov rekord, objavljena slika jajca je prejela že štirideset milijonov všečkov.

    Objavljeno: 15.1.2019 12:00
  • Palm se vrača!

    Zdaj kitajsko podjetje Palm, sinonim za nekdaj nadvse priljubljene ročne računalnike iz časa, ko pametnih telefonov še ni bilo, se vrača na sceno - po kitajsko, s pametnim telefonom.

    Objavljeno: 15.1.2019 08:00
  • Huawei odpustil domnevnega vohuna

    Huawei ne želi, da bi bilo dobro ime podjetja omadeževano, zato so zaposlenega ki so ga na Poljskem zaradi domnevnega vohunjenja aretirali, nemudoma odpustili.

    Objavljeno: 14.1.2019 11:00
  • Brotherjeva serija InkBenefit Plus

    Brother je pred letošnjim poletjem prenovil zelo uspešno serijo naprav InkBenefit Plus, pri tem pa nas je prijetno presenetil, saj ji je dodal »paradnega konja«, model MFC-T910DW.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 14.1.2019 08:00
  • Izsiljevalski virus Ryuk zaslužil dobre tri milijone evrov

    Izsiljevalski virus Ryuk je od avgusta lani razvijalcem prislužil 3,7 milijona ameriških dolarjev v bitcoinih.

    Objavljeno: 14.1.2019 08:00
  • Za odklop države od interneta 32 mesecev zapora

    V Londonu so obsodili 30-letnega Britanca, ki je novembra 2016 z internetnim napadom DDoS uspel povsem onemogočiti internetno povezljivost Liberije. Država, ki ima sorazmerno malo operaterjev in zgolj eno pomembno mednarodno povezavo – podmorski kabel ob zahodni afriški obali – je bila zaradi napada na operaterja Lonestar dva dni odrezana od interneta. Storilec bo za napad v zaporu preživel 32 mesecev.

    Objavljeno: 13.1.2019 05:00
  • CES: tablica, ki postane pametni zaslon z Amazonovo Alexo

    Lenovo je na sejmu CES predstavil zanimivo hibridno rešitev, ki združuje Androidno tablico s pametnim zvočnikom opremljenim s pomočnico Amazon Alexa. Lenovo Smart Tab je v osnovi dokaj običajna tablica z 10,1-palčnim zaslonom polne ločljivosti HD, ki jo uporabljamo kot običajno tablico.

    Objavljeno: 13.1.2019 01:00
  • CES: manjši koraki naprej na področju virtualne resničnosti

    Čeprav na letošnjem sejmu CES ni bilo veliko novih predvajalnikov za navidezno in nadgrajeno resničnost, nekaj izdelkov vseeno izstopa z novostmi, ki tovrstne izdelke delajo še bolj privlačne za širšo rabo.

    Objavljeno: 12.1.2019 01:00
  • IBM bo izboljšal vremenske napovedi s pomočjo naših telefonov

    IBM je na sejmu CES razkril svoj načrt, s katerim želijo močno izboljšati zanesljivost in natančnost vremenskih napovedi, pri tem pa si bodo pomagali s kopico doslej neizkoriščenih virov podatkov. Tudi s pomočjo podatkov prostovoljno zajetih in posredovanih prek pametnih telefonov po celem svetu.

    Objavljeno: 12.1.2019 01:00
  • Amazon DocumentDB, napredek in polemike

    Amazon je najavil novo storitev v okviru znanega oblačnega servisa Amazon Web Services (AWS), ki je namenjena hrambi nestrukturiranih podatkov. Novi servis Amazon DocumentDB omogoča upravljanje s podatki, ki niso relacijski (NoSQL), v celoti pa je združljiv s kodo, gonilniki in orodji uporabljenimi za hrambo podatkov v priznani nerelacijski bazi Mongo DB.

    Objavljeno: 11.1.2019 01:00
  • CES: Intel in AMD ne popuščata z novostmi

    Intel in AMD sta sejem CES izkoristila za kopico novosti, ki jih bomo srečali v prodaji večinoma že v prvi polovici letošnjega leta. Z novostmi se ne bojujeta zgolj drug proti drugemu, temveč tudi proti novim pretendentom, kot so izdelki na temelju arhitekture ARM.

    Objavljeno: 11.1.2019 01:00
  • Windows 10 si bo vzel dodatnih 7 GB diskovnega prostora

    Microsoft z novo veliko različico operacijskega sistema Windows 10, imenovano »Windows 10 April 2019 Update«, označeno tudi z interno oznako 1903, načrtuje kar nekaj velikih sprememb, s katerimi naj bi zagotovili večjo zanesljivost in predvidljivost pri nadgradnjah sistema, kar je v zadnjih mesecih postala nadležna težava številnih uporabnikov.

    Objavljeno: 11.1.2019 01:00
  • Umetna inteligenca prihaja v prenosne računalnike

    Proizvajalci pametnih telefonov v svoje izdelke že nekaj časa vgrajujejo različne algoritme s področja umetne inteligence, da optimizirajo njihovo delovanje, na primer porabo energije ali pa nastavitve fotografskega tipala. Nobenega razloga ni, da ne bi tovrstne prijeme v bodoče uporabili tudi v bolj klasičnih računalniških izdelkih, kot so prenosniki.

    Objavljeno: 10.1.2019 01:00
  • GitHub odslej nudi brezplačne zasebne shrambe za programsko kodo

    Številni razvijalci programske opreme bodo brez dvoma pozdravili odločitev GitHub, da svoje v svojem spletnem portalu ponudi neomejeno število brezplačnih, a hkrati zasebnih shramb (repository) za upravljanje programske kode in projektov.

    Objavljeno: 10.1.2019 01:00
  • Google Assistant postaja tudi prevajalec med jeziki

    Letošnji sejem CES je potrdil, da se tekma med glavnimi ponudniki digitalnih pomočnikov dviguje na še višji nivo. Amazon je s svojo pomočnico Alexo imel sicer začetno vodstvo, toda Google se je očitno odločil, da bo skušal prevzeti primat. Kljub temu, da Google uradno ni bil neposredno prisoten na sejmu, so prav v času sejma predstavili in na sejmišču prek partnerjev prikazovali kopico zanimivih novosti.

    Objavljeno: 10.1.2019 01:00
  • Pošta zbirala in prodajala podatke o svojih strankah

    Zagovorniki varstva osebnih podatkov škandal so škandal poimenovali avstrijski Cambridge Analytica

    Objavljeno: 9.1.2019 12:00
  • Huawei predstavlja lastne procesorje za strežnike zasnovane na platformi ARM

    Huawei namerava v prihodnje močno povečati svojo prisotnost in pomen na trgu strežniških izdelkov. Na sejmu CES so tako razkrili svoje prve procesorje Kunpeng 920 zasnovane na arhitekturi ARMv8, s katerimi nameravajo tekmovati z vodilnimi ponudniki v tem segmentu. Tudi z družbo Intel, katerih izdelki danes predstavljajo 95% tržišča.

    Objavljeno: 9.1.2019 07:00
  • CES: pozor, roboti prihajajo

    Po prikazanem na sejmu CES se zdi, da so roboti namenjeni splošni rabi, tudi v domačem okolju, korak bližje resničnosti. Samsung je tako kot prvi izmed velikih proizvajalcev na sejmu najavil svoje prve robote s skupnim imenom Samsung Bot.

    Objavljeno: 9.1.2019 01:00
  • CES: navigacijski sistemi prihodnosti

    Nadgrajena resničnost, računalniški vid in čedalje hitrejše procesne enote obetajo povsem nove zmožnosti pri navigacijskih sistemih, ki jih uporabljamo v vozilih. Na sejmu CES je nekaj mladih podjetij predstavilo zelo zanimive rešitve, ki jih utegnemo hitro srečati tudi v novih vozilih.

    Objavljeno: 9.1.2019 01:00
  • Največ vredno podjetje je po novem Amazon

    Karte so se ob zadnjih borznih pretresih spet premešale in največ vredno podjetje na svetu je postal Amazon. Veliki četverici (Amazon, Apple, Alphabet/Google, Microsoft) so delnice v decembru drastično padle, vendar se je Amazon najhitreje pobral.

    Objavljeno: 8.1.2019 14:00
  • CES: še večji televizorji, tudi z ločljivostjo 8K

    Sejem CES je kraj, kjer proizvajalci televizorjev tipično razkrijejo svoje adute za prihajajoče leto in tudi letos ni bilo drugače. Samsung, LG, Sony, Philips, Visio, Hisense in drugi so predstavili kopico novih modelov, ki zmorejo še precej več kot dosedanji izdelki. Poglavitna pa sta dva trenda – televizorji bodo v prihodnje imeli še večje diagonale, vrhunski modeli pa tudi podporo za video ločljivost 8K (7.680 × 4.320 pik). Kdor je še pri ločljivosti HD, je v zaostanku za že dve generaciji!

    Objavljeno: 8.1.2019 10:00
  • IBM predstavlja prvi širše dosegljiv integriran komercialni kvantni računalnik

    IBM je sejem CES ponovno izkoristil za predstavitev novega mejnika na področju kvantnega računalništva. Medtem, ko so lani javnosti predstavili prototip kvantnega računalnika s 50 kubiti, ki zavzema prostornino večje sobe, so letos prikazali računalnik IBM Q System One, ki je praktično nared za širšo komercialno rabo.

    Objavljeno: 8.1.2019 08:00
  • Laserski projektorji namesto televizorjev

    Televizorji s ploskimi zasloni so vse večji in ob tem čedalje cenejši, a pri zelo velikih diagonalah (več kot denimo 75 palcev) cene skokovito narastejo. Zato proizvajalci še vedno ponujajo projektorje kot resnično alternativo za domači kino.

    Objavljeno: 8.1.2019 01:00
  • Cenejša Nvidia RTX 2060, prenos v prenosnike in nova periferija

    Nvidia je sejem CES izkoristila za predstavitev najcenejše grafične kartice v novi generaciji izdelkov serije 20xx. Novi model GeForce RTX 2060 bo stal le 349 dolarjev, a bo pri tem hitrejši kot dosedanje kartice GTX 1070 Ti. Obenem je to občutno nižja cena, kot pri karticah RTX 2070 in RTX 2080, kjer se cene pričnejo pri 600 oziroma 800 dolarjih.

    Objavljeno: 7.1.2019 09:00
  • Pametne ure zmorejo še več

    Po pričakovanjih so proizvajalci na sejmu CES predstavili kopico novih pametnih ur, ki prinašajo nove zamisli in zmorejo več, kot dosedanji izdelki. Še posebej kot zdravstveni pripomočki, kar postaja počasi skoraj glavna gonilna sila pri razvoju pametnih ur.

    Objavljeno: 7.1.2019 08:00
  • Samsungovi televizorji odslej z Apple iTunes in AirPlay2, pa tudi z Alexo in Google Assistentom

    Glede na zgodovino sporov med družbama Apple in Samsung je bilo še nedavno težko pričakovati, da bi velikana sodelovala pri ponudbi izdelkov in storitev, toda prav to se bo prvič zgodilo v novem letu. Samsung je na sejmu CES namreč oznanil, da bo v novih televizorjih ponudil podporo za Applov pretočni protokol AirPlay 2, predvsem pa za večpredstavne vsebine v Applovi trgovini iTunes. Na televizorjih bo moč spremljati filme, glasbo in TV serije iz bogate zbirke vsebin, ki je na voljo v več kot 100 državah.

    Objavljeno: 7.1.2019 08:00
  • V Nemčiji ukradli osebne podatke več sto politikov in zvezdnikov

    V petek se je razširila vest, da so na internetu objavljeni osebni podatki več sto nemških politikov, novinarjev in zvezdnikov, tudi kanclerke Angele Merkel. Na Twitterju na profilu @_0rbit, ki so ga neznanci ustvarili v Hamburgu, so od decembra objavljali podatke. Profil je imel več kot 17.000 sledilcev, objave pa so trajale od 1. do 28. decembra, a so organi pregona in širša javnost zanj izvedeli šele v petek. Kaže, da gre za podatke, ki so jih pridobili v hekerskem napadu pred lanskim oktobrom, podrobnosti pa še niso jasne.

    Objavljeno: 6.1.2019 10:00
  • Weather Channel prodaja lokacijske informacije 45 milijonov uporabnikov

    Priljubljena aplikacija Weather Channel krade lokacijske podatke uporabnikov in jih brez njihove privolitve posreduje tretjim osebam. Zaradi tega je mesto Los Angeles proti podjetju The Weather Company, ki aplikacijo vzdržuje, in njegovemu lastniku IBM-u vložilo tožbo.

    Objavljeno: 6.1.2019 05:00
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji