Objavljeno: 15.1.2019 08:00

Palm se vrača!

Zdaj kitajsko podjetje Palm, sinonim za nekdaj nadvse priljubljene ročne računalnike iz časa, ko pametnih telefonov še ni bilo, se vrača na sceno - po kitajsko, s pametnim telefonom.

V 60 gramov težko in 96,5 x 50,5 milimetrov veliko napravo s preprostim imenom Palm, ki je opremljena s 3,3 palčnim zaslonom (!) ločljivosti 1280 x 720 pik, so kitajski lastniki (TCL) vgradili procesor Snapdragon 435, 3 GB pomnilnika RAM in par kamer ločljivosti 8 ter 12 MP. Telefonu, na katerem teče Android 8.1, manjka bralnik prstnih odtisov, NFC, vhod za slušalke in še kaj bi se našlo. Gre za podpovprečno in zelo majhno napravo z dokaj visoko ceno - zanjo hočejo kar 400 evrov!

Razen priročnih dimenzij in nekaj programskih prijemov, med katerimi najdemo palmovskim nostalgikom znano izbiranje stikov z risanjem črk, telefon ne premore omembe vredne posebnosti, ki bi ga ločila od tekmecev. Ker je na prodajnih policah v istem cenovnem razredu vrsta odličnih naprav, Kitajci na račun (nekoč) znanega imena tega izdelka zagotovo ne bodo prodajali z uspehom.

ZDNet

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji