Objavljeno: 11.1.2019 01:00

Windows 10 si bo vzel dodatnih 7 GB diskovnega prostora

Microsoft z novo veliko različico operacijskega sistema Windows 10, imenovano »Windows 10 April 2019 Update«, označeno tudi z interno oznako 1903, načrtuje kar nekaj velikih sprememb, s katerimi naj bi zagotovili večjo zanesljivost in predvidljivost pri nadgradnjah sistema, kar je v zadnjih mesecih postala nadležna težava številnih uporabnikov.

Marsikoga pa bo presenetil eden od sprejetih ukrepov – nova različica operacijskega sistema si bo »vzela« za svoje potrebe dodatnih 7 GB diskovnega prostora, s katerim naj bi zagotovili pravilnejše in hitrejše delovanje pri nadgradnjah. To je najbrž posledica dejstva, da so številne nadgradnje doslej »počile« zaradi tega, ker je med nadgradnjo zmanjkalo prostora na disku.

V današnjih časih, ko govorimo o pomnilniških sistemih s terabajti prostora se zdi to sicer stranskega pomena, toda v praksi še vedno srečamo veliko število naprav, denimo tablic, sistemov POS in drugih računalniških sistemov, ki imajo vgrajene že tako majhne pomnilniške enote eMMC. Pogosto velikosti le 32 GB, zato 7 GB dodatno odvzetega prostora (poleg samega tistega, kar zavzame že itak sam OS) lahko pomeni resno težavo.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji