Objavljeno: 10.1.2019 01:00

Google Assistant postaja tudi prevajalec med jeziki

Letošnji sejem CES je potrdil, da se tekma med glavnimi ponudniki digitalnih pomočnikov dviguje na še višji nivo. Amazon je s svojo pomočnico Alexo imel sicer začetno vodstvo, toda Google se je očitno odločil, da bo skušal prevzeti primat. Kljub temu, da Google uradno ni bil neposredno prisoten na sejmu, so prav v času sejma predstavili in na sejmišču prek partnerjev prikazovali kopico zanimivih novosti.

Najpomembnejša novost je brez dvoma ta, da bo Googlov asistent postal pravcati samodejni prevajalec med 27 različnimi jeziki. Čeprav bomo to funkcionalnost najbrž srečali sčasoma v različnih oblikah, je novost sprva pripravljena za pametni zaslon Google Home Hub. Zanj so pripravili posebno različico pomočnika, ki zna prepoznavati in prevajati med parom podprtih jezikov.

Novo funkcionalnost Google že aktivno preizkuša v praksi in sicer na recepcijah hotelov Caesars Palace v Las Vegasu, Hyatt v San Franciscu in Dream Downtown v New Yorku. Za zdaj še ni jasno, kdaj bo nova funkcionalnost na voljo za Home Google Home Hub ali za druge naprave, toda zdi se, da nismo več daleč od te nadvse uporabne novosti.

Naslednja novost je integracija pomočnika Google Assistant v priljubljeni elektronski zemljevid Google Maps na telefonih s sistemi Android pa tudi iOS. Navigacijo v programu lahko krmilimo povsem z zvočnimi ukazi, ob tem pa odgovarjamo na sporočila, poslušamo glasbo in iščemo dodatne podatke o krajih in zanimivostih na poti. Zanimivo, da zlasti na iOS v tem primeru Assistant povsem nadomesti funkcije, ki bi jih sicer pričakovali od pomočnice Siri.

Google Assistant zna po novem tudi preverjati podrobnosti in obveščati o spremembah v zvezi z uporabnikovimi bližajočimi letalskimi leti ali pa poiskati ter rezervirati hotele. V zadnjih mesecih so močno okrepili integracijo z drugimi storitvami in pametnimi napravami, zlasti za pametne hiše. Google navaja, da skupno podpirajo že 1.600 proizvajalce s skupno več kot 10.000 različnimi izdelki. Obenem pa platformo ponujajo za vgradnjo v izdelke drugih proizvajalcev, kot je najnovejša pametna ura Lenovo Smart Clock.

e0RLWNVxfb0

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji