Testi - Digitalni fotoaparati

 • Canon PS SX150IS

  Canonova serija Powershot SX je razdeljena na prestižnejše in cenejše modele. SX150 spada med slednje, zato je izgubil predpono Full pred svojimi HD posnetki, vendar ima vgrajeno napredno stabilizacijo slike, ki je v primerjavi z modeli Ixus bolj učinkovita in posnetki so tako manj streseni.

  Objavljeno: 29.11.2011 | Kategorija: Digitalni fotoaparativeč
 • Canon Ixus 1100 HS

  Ixusi slovijo po enostavnem uporabniškem vmesniku in Ixus 1100 HS se lahko še dodatno pohvali z zaslonom, občutljivim na dotik, in nadvse navdušujočimi specifikacijami. Je najtanjši aparat na svetu, s kar 12-kratno optično povečavo in takšnim zaslonom, poleg tega ima tipalo vrste High Sensitivity (oznaka HS). Za oznako stoji tipalo z nekoliko manjšo ločljivostjo, vendar tudi z manjšo občutljivostjo za šum in s tem možnostjo uporabe višjih občutljivosti ISO z manj izgube kakovosti.

  Objavljeno: 29.11.2011 | Kategorija: Digitalni fotoaparativeč
 • Nikon Coolpix S1200pj

  Nikon nadaljuje svojo serijo aparatov z vgrajenim projektorjem, čeprav se na prvi pogled zdi, da takšni dodatki nimajo večje uporabniške vrednosti. Pionir z vgrajenim projektorjem je bil vsekakor tehnološka poslastica, a je model S1200pj že tretji iz serije takih posebnežev.

  Objavljeno: 29.11.2011 | Kategorija: Digitalni fotoaparativeč
 • Nikon Coolpix S100

  Nikonov novi žepni aparat "brez tipk" je naslednik modela S80, od katerega se razlikuje po povsem novem tipalu vrste CMOS, objektivu s širokim kotom pri goriščnici 28 mm in hkrati za odtenek slabši svetlosti. Omogoča zajemanje videa v polni HD ločljivosti, njegova posebnost pa je predvsem že zgoraj omenjeno upravljanje brez tipk. Res je, tudi vklop aparata se zgodi s pomikom zaščitnih vratc.

  Objavljeno: 29.11.2011 | Kategorija: Digitalni fotoaparativeč
 • Kodak Easyshare Mini M200

  Kodak je že dlje časa znan predvsem po zelo agresivni cenovni politiki, hkrati pa tudi po enostavnih aparatih za vsakdanjo rabo. Ravno v cenejšem segmentu žepnih aparatov so najmočnejši, novi model Easyshare Mini M200 pa je pri tem še prav presenetljivo majhen. Gre namreč za daleč najmanjši aparat v naših tabelah, hkrati pa je tudi med najlažjimi. Na fotografijah se tega namreč ne vidi, a v praksi deluje, kot da bi vzeli navaden žepni model in ga v vseh smereh še zmanjšali.

  Objavljeno: 25.10.2011 | Kategorija: Digitalni fotoaparativeč
 • Olympus E-P3

  Digitalni fotoaparati, ki so nekakšen vmesni člen med aparati DSLR in kompaktnimi aparati, so danes vse bolj razširjeni in priljubljeni. Uporabljajo razmeroma velika tipala (podobne velikosti kot večina modelov DSLR), imajo izmenljive objektive, po drugi strani pa nimajo sistema zrcal oziroma prizme in fizičnega zaklopa, zato so lahko manjši in lažji od pravih zrcalno-refleksnih modelov. Začetnika te zgodbe pa sta podjetji Panasonic in Olympus, ki sta skupaj zasnovali standard, imenovan Mikro štiri-četrtine (Micro four-thirds).

  Objavljeno: 25.10.2011 | Kategorija: Digitalni fotoaparativeč
 • Panasonic FS-16

  Zadnje čase je Panasonic s svojimi žepnimi modeli, sploh nekoliko zmogljivejšimi, nadvse uspešen. Na preizkus pa smo tokrat dobili enega izmed cenejših, vstopnih modelov tega izdelovalca, model FS-16. Še vedno gre za žepni aparat, po velikosti in teži sodi nekako v povprečje med temi modeli. Kot je navada pri žepnih modelih, se tudi tega dobi v različnih barvah, od klasične črne in sive pa do bolj izstopajoče rdeče in rožnate barve.

  Objavljeno: 25.10.2011 | Kategorija: Digitalni fotoaparativeč
 • Kodak EasyShare M583

  Tokrat smo dobili kar nekaj aparatov podjetja Kodak, model M583 pa je na prvi pogled najmanj opazen oziroma poseben, čeprav gre za razmeroma zmogljiv žepni model. Navzven deluje elegantno, saj je odet v gladko plastiko (na voljo je v štirih barvah), na njej pa se žal poznajo prstni odtisi. Zaslon zadaj je velik, po diagonali meri 3 palce, ločljivost pa je manjša kot pri bratskem M577, tu šteje 230 tisoč pik, kar pa bo za večino uporabnikov kljub vsemu dovolj.

  Objavljeno: 27.9.2011 | Kategorija: Digitalni fotoaparativeč
 • Canon Ixus 310 HS

  Canonovi aparati serije Ixus so že dlje časa silno priljubljeni, saj ponujajo dobro kakovost fotografije in enostavno rabo v kompaktnem, ličnem ohišju. Novi Ixus 310 HS pa se postavi k samemu vrhu te serije. Kratica HS pomeni High Sensitivity, s tem označujejo tipala nove generacije, ki so osvetljena od zadaj. Tako imajo manj šuma kot starejša tipala, kar smo opazili tudi med našim preizkusom. Ločljivost je povsem dovolj visoka, občutljivosti ISO pa gredo do ISO 1600.

  Objavljeno: 27.9.2011 | Kategorija: Digitalni fotoaparativeč
 • Olympus VG-110

  Olympus je na področju malih, žepnih digitalnih aparatov že kar dolgo časa izredno dejaven. Na preizkus smo dobili dva nova malčka, ki oba merita na manj zahtevne uporabnike. Prvi izmed njiju je aparat z oznako VG-110. Gre za majhen in silno preprost model, ki predstavlja vstopno poličko Olympusove ponudbe.

  Objavljeno: 27.9.2011 | Kategorija: Digitalni fotoaparativeč