Olympus SP-610UZ

Objavljeno: 31.5.2011 | Avtor: Primož Gabrijelčič | Kategorija: Digitalni fotoaparati | Revija: Maj 2011 | Teme: preizkus, foto, nenehni testi

Fotoaparati s (pretiranim) superzumom so zadnje čase priljubljeni pri vseh izdelovalcih. V času, ko velikosti senzorjev pač ne letijo več v nebo (prisegam, za vsakdanje fotografiranje zagotovo ne potrebujete več kot 10 milijonov pik), je obseg goriščnice pač najopaznejša številka, ki jo je tako lepo napisati na ohišje. Olympusov SP-610UZ tako krasi napis HD/3D 22x Wide. Slednje pomeni seveda širokokotni objektiv, v tem primeru uporabnih 28 mm (preračunano), 22x je razmerje med skrajnima koncema objektiva (že omenjenih 28 mm in 616 mm na teleskopskem koncu), HD seveda pomeni snemanje videa visoke ločljivosti (1280 x 720), 3D pa ... pravzaprav, zakaj tam piše 3D?

SP-610 je nosilec trenda, ki se bo v prihodnem letu zagotovo razširil na vse izdelovalce. Izdelovati zna namreč tridimenzionalne posnetke. Tudi prikazati jih zna, a ne na vgrajenem zaslončku (ki je, mimogrede, precej bled in neizrazit). Zna pa jih prek kabla HDMI prikazati na televizorju s tridimenzionalno podporo. S katerim od prostih programov (denimo s StereoPhoto Makerjem) pa si lahko tridimenzionalne slike ogledate tudi na osebnem računalniku z modro/rdečimi očali.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki