Objavljeno: 27.9.2011 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor September 2011 | Teme: preizkus, foto, nenehni testi

Kodak EasyShare Touch M577

Kodak je danes znan predvsem po cenejših žepnih aparatih, kjer ima kar široko ponudbo. Med zanimivejše lahko štejemo model M577, ki se hvali z velikim, za dotik občutljivim zaslonom. Ti zasloni so danes zaradi naprednih telefonov vse bolj priljubljeni, na tem aparatu je razmeroma kakovosten, v rabi je kapacitivna tehnologija zaznavanja dotika, ki zelo lepo zazna naše vnose. Ločljivost zaslona je visoka, kar 460 tisoč pik, po diagonali pa meri 3 palce.

Žal pa so zaradi tega zaslona izpustili večino fizičnih tipk, poleg sprožilca in tipke za vklop na vrhu aparata imamo še tri tipke. Prva je dvosmerna nagibna tipka, s katero upravljamo zum objektiva, v spodnjem desnem vogalu pa sta še dve tipki, ena je za predvajanje fotografij, druga pa za lažje pošiljanje fotografij po spletu. Označena je z besedo ,,share", poznamo pa jo že z drugih Kodakovih aparatov. Med ogledom slik pritisnemo to tipko in izberemo, kam bi jo radi poslali (po elektronski pošti, na Facebook, Twitter, v primeru videa pa tudi YouTube). Fotografije se seveda pošljejo takrat, ko aparat priklopimo na računalnik.

Drugače gre za dokaj tipičen žepni model. Ohišje je majhno in lahko, na videz je med bolj elegantnimi (na voljo je v treh barvah, poleg oranžne še v sivi in vijolični). Objektiv pokriva najbolj klasične goriščnice, od zadovoljivo širokih 28 milimetrov pa do povsem dovolj dolgih 140 mm. Ročnih nastavitev praktično ni, a jih niti nismo pogrešali, avtomatika se dobro izkaže, le temperaturo beline smo kdaj ročno nastavili.

Kodakov M577 je odličen mali žepni aparat, ki izstopa zaradi velikega, za dotik občutljivega zaslona. Pri tem je tudi cena, tako kot pri večini Kodakovih modelov, zelo konkurenčna.

Kodak EasyShare Touch M577

Razred: Žepni.

Efektivna ločljivost tipala: 14 milijonov pik.

Tehnične lastnosti: Objektiv 28-140 (35 mm. ekvivalent); svetlobna jakost 3,1-5,4; ostrenje 5 cm (makro)-neskončno; domet bliskavice 4 m; ISO: samodejno ali ročno (100-1600).

Tehnična zmogljivost: 7.

Kakovost fotografije: 5.

Zasnova aparata: 4.

Prodaja: www.avtera.si.

Cena: 131 EUR.

Za: Zaslon, občutljiv za dotik, videz.

Proti: Šum.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji