• Pametne brezžične slušalke

    Podjetje Bragi bo januarja na sejmu CES predstavilo pametne slušalke, ki se bodo zavedale okolice.

    Objavljeno: 14.12.2017 05:15
  • TLS ranljiv kakor pred 19 let

    Številne priljubljene spletne strani, ki uporabljajo TLS in šifriranje RSA, so ranljive zaradi luknje, ki je na las podobna pred 19 leti odkriti ranljivosti v tedanjem SSL. Zaradi sporočil o napakah strežnika, ki razkrivajo več, kot bi smela, lahko napadalec analizira šifrirano komunikacijo in jo tudi brez poznavanja zasebnega ključa razvozla.

    Objavljeno: 14.12.2017 05:00
  • Spletno leto 2017

    Google je objavil statistiko najpogostejših spletnih iskanj v letu 2018.

    Objavljeno: 14.12.2017 01:00
  • Prihaja telefon z bralnikom prstnih odtisov pod zaslonom

    Podjetje Synaptics je predstavilo bralnik prstnih odtisov, ki ga bo pod zaslonom prihajajoče zastavonoše v kratkem posvojil eden izmed večjih proizvajalcev pametnih telefonov.

    Objavljeno: 13.12.2017 05:00
  • Apple kupuje Shazam

    Apple je potrdil govorice, da v kratkem prevzema podjetje s programskimi rešitvami za prepoznavanje glasbe Shazam.

    Objavljeno: 13.12.2017 04:00
  • 1500 evrov kazni za spletno stran, ki ne zna slovensko!

    Časnik Delo poroča, da imajo te dni domači inšpektorji posebno nalogo. Oglobiti morajo lastnike spletnih mest z registrirano dejavnostjo v Sloveniji in spletiščem, ki ni v slovenščini.

    Objavljeno: 12.12.2017 05:00
  • HP-jevi prenosniki s skritim beleženjem tipk

    Strokovnjak za računalniško varnost Michael Myng je v HP-jevih prenosnikih odkril skrit program, ki ob aktivaciji beleži sleherni pritisk tipke in vohuni za uporabnikom.

    Objavljeno: 12.12.2017 04:00
  • Bitcoin kot resna dobrina

    Ameriška borza CBOE iz Chicaga je pričela s trgovanjem bitcoina v obliki terminskih pogodb.

    Objavljeno: 11.12.2017 08:00
  • Varni Chrome z izoliranimi spletnimi stranmi

    Na voljo je sveža različica spletnega brskalnika Chrome, ki se med drugim ponaša z izolacijo posameznih spletnih strani za varnejše brskanje.

    Objavljeno: 11.12.2017 06:00
  • Pomočnica Amazon Alexa za poslovno rabo

    Amazon ne pozna premora, ko se tiče promocije svojih digitalnih pomočnikov in pomočnic ter zadaj stoječe umetne inteligence. Na nedavni razvojni konferenci so predstavili platformo Alexa for Business, s katero želijo koncept digitalnih pomočnikov prenesti v poslovno okolje.

    Objavljeno: 11.12.2017 01:00
  • HoT WiFi2Go in tarifa GIGA

    Več prenosa, več svobode

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 10.12.2017
  • Omrežje Ethereum upočasnjeno zaradi igre CryptoKitties

    Omrežje Etehreum je eno pomembnejši v novi revoluciji povezani s tehnologijo veriženja blokov (blockchain) in kriptovalutami. Uporablja ga vse več storitev, med njimi tudi nekaj iger.

    Objavljeno: 9.12.2017 01:00
  • Applovi telefoni v letu 2018

    Medtem, ko je Apple s telefonom iPhone X, pa tudi modeloma iPhone 8 in 8 Plus zopet požel velik interes kupcev, se razvojni oddelek že intenzivno ukvarja z modelsko paleto za leto 2018. Po najnovejših zapisih analitika Ming-Chi Kuo, ki je v zadnjih letih vselej pravilno napovedoval prihajajoče modele, Apple za naslednje leto načrtuje tri novosti.

    Objavljeno: 9.12.2017 01:00
  • Luknja v TeamViewerju omogoča oddaljen prevzem nadzora

    Uporabniki orodja za oddaljen nadzor nad računalnikom TeamViewer naj ga brž posodobijo na najnovejšo različico, saj so ta teden odkrili resno ranljivost, ki napadalcem omogoča prevzem nadzor nad računalniki. TeamViewer je luknjo v sveži različici 13.0.5640 že zakrpal. Ranljive so različice za Windows, Linux in macOS.

    Objavljeno: 8.12.2017 05:00
  • Soustanovitelj Wikipedie se seli v projekt nove enciklopedije na osnovi blockchaina

    Tehnologija veriženja podatkovnih blokov (blockchain) se pojavlja v čedalje širšem naboru modernih aplikacij, včasih tudi na področjih, kjer to ne bi pričakovali. Eden zanimivejših primerov rabe je zagotavljanje porazdeljene strežbe informacij in zagotovitev verodostojnosti, istovetnosti podatkov v spletni enciklopediji Everipedia.

    Objavljeno: 8.12.2017 01:00
  • IBM stavi na strežnike za umetno inteligenco

    Videti je, da je IBM vendarle našel pot, kako svoje zmogljive procesorje POWER uporabiti za ta hip najbolj atraktivne naloge. V novi preobrazbi in z novo, zelo zmogljivo podporno elektroniko jih predstavljajo kot najbolj napredne strežnike za procesiranje nalog strojnega učenja in umetne inteligence.

    Objavljeno: 8.12.2017 01:00
  • Qualcomm Snapdragon 845 – novi procesorski kralj v telefonih

    Podjetje Qualcomm je uradno predstavilo novi najzmogljivejši procesor Snapdragon 845, ki bo v prihodnjih mesecih po vsej verjetnosti našel pot v najzmogljivejše telefone, tablice, po novem pa tudi prenosne računalnike. Viri med drugim navajajo, da bo Samsung po vsej verjetnosti na začetku prodaje novega modela Galaxy S9 novinca Snapdragon 845 imel nekaj časa v ekskluzivni ponudbi.

    Objavljeno: 7.12.2017 01:00
  • eProstor bo digitaliziral birokracijo v zvezi z nepremičninami

    Administracija slovenske države počasi a zanesljivo koraka v čase digitalizacije upravnih postopkov. Nedavno so uradno predstavili ambiciozen petletni projekt informatizacije vseh postopkov na področju urejanja prostora, graditve objektov in upravljanja nepremičnin. Projekt »Program projektov eProstor« naj bi končali do konca leta 2021, od tedaj dalje pa naj bi omenjeni uradni postopki potekali samo še po elektronski poti.

    Objavljeno: 7.12.2017
  • Slovenski strani NiceHash ukradli bitcoine v vrednosti 68 milijonov evrov

    Strežniki podjetja NiceHash, ki je ponujalo platformo in programsko opremo za rudarjenje kriptovalut, so bili po trditvah podjetja tarče napada, v katerem je po neuradnih podatkih izpuhtelo za več deset milijonov evrov bitcoinov. Po večurnem izpadu delovanja spletnih strani so predstavniki NiceHasha na družabnih omrežjih potrdili, da se je zgodil varnostni incident, v katerem so izgubili vsebino denarnice.

    Objavljeno: 7.12.2017
  • Bližata se prelomnici za bitcoin

    Vrednost bitcoina še vedno dirja kvišku, zato so čedalje pogostejša vprašanja, kje je zgornja meja. Medtem pa se vsi oziramo proti 10. decembru in 18. decembru, ko se bo začelo trgovati tudi s terminskimi pogodbami za bitcoin. V nedeljo se bo začelo trgovati s terminskimi pogodbami na borzi CBOE v Chicagu, 18. decembra pa še na borzi CME. Ob tej najavi je cena bitcoina hitro zrasla. To je razumljivo, saj začetek trgovanja s terminskimi pogodbami na resnih borzah pomeni, da je bitcoin prepoznan kot zaresna dobrina. Toda to še zdaleč ne pomeni, da bo 11. in 19. decembra bitcoin zagotovo vreden več, kot je danes.

    Objavljeno: 6.12.2017 14:00
  • Tudi Honor View 10 z »animoji«. Ker zdaj lahko!

    Mesec dni je od takrat, ko je v prodaj prišel Applov iPhone X, katerega »udarna novost« so, če smo sledili uradni predstavitev telefona, animirani smeškoti, t.i. »animojiji«. Mesec dni je bilo dovolj, da so prodorni Kitajci to »revolucionarno« zmogljivost uspeli skopirati in, po njihovih besedah, nadgraditi.

    Objavljeno: 6.12.2017 10:00
  • Prvi prenosniki z Windows 10 na procesorjih Snapdragon (ARM)

    Microsoft je skupaj s partnerji na letošnjem sejmu Computex najavil (vnovičen) prihod operacijskega sistema Windows 10 na platformo ARM. Tokrat drugače, kot v preteklosti, ko so za to platformo razvili svojo vejo operacijskega sistema, ki pa je zaradi pomanjkanja združljiv aplikacij hitro ugasnila. Tokratni poizkus uporablja emulacijo procesorjev x86/x64 na platformi Qualcomm Snapdragon (ARM), kar pomeni, da na takih Windowsih delujejo vsi programi kot za platformo x86/x64.

    Objavljeno: 6.12.2017 01:00
  • Apple pripravlja cenejše tablice iPad

    Kljub temu, da Apple s svojimi izdelki stremi v višji cenovni razred, se očitno dobro zavedajo, da tržni delež in volumen prodaje lahko dosežejo tudi s cenejšimi izdelki za širše množice. Po tem, ko so v letošnji sezoni zelo uspešno prodajali družino cenejših tablic iPad Air, pri katerih s cena prične pri 329 dolarjih, po poročilih iz več virov za drugo leto pripravljajo še cenejši model.

    Objavljeno: 6.12.2017 01:00
  • Telefon za 1270 evrov. Ker zdaj lahko!

    Ko je Apple z novim iPhone X kot prvi presegel magično mejo 1000 evrov, pardon, 1200 evrov, smo napovedali, da je le vprašanje časa, ko se bodo priložnosti pridružili tudi konkurenti.

    Objavljeno: 5.12.2017 11:00
  • Microsoft IoT Central – upravljanje internetnih stvari za vsakogar

    Microsoft je uradno predstavil novo oblačno storitev, ki omogoča podjetjem upravljanje internetnih stvari IoT in obdelavo z njimi zbranih podatkov na preprost način, praktično brez kodiranja. Microsoft IoT Central dopolnjuje dosedanji nabor orodij za IoT, v prvi vrsti Azure IoT Suite, namenjen pa je podjetjem, ki želijo opraviti modernizacijo z napravami IoT, brez da bi pri tem potrebovala specifična znanja s področja IoT in specialiste s področja programiranja. Z orodjem je mogoče dobesedno v nekaj minutah povezati naprave IoT, kot so tipala in krmilne enote in prek njih spremljati podatke, ki nas zanimajo v posameznem poslovnem primeru.

    Objavljeno: 5.12.2017 01:00
  • Telekom vzpostavlja testno okolje za tehnologijo Narrowband-IoT

    Raziskave in napovedi kažejo, da se nam v prihodnosti obeta skokovit porast uporabe tako imenovanih internetnih stvari, naprav IoT (Internet of things). Za tako okolje pa je treba poskrbeti za primernejšo komunikacijsko infrastrukturo, zlati pri napravah IoT v javni rabi.

    Objavljeno: 5.12.2017 01:00
  • Petrol in Mbills združila moči

    Podjetji Petrol in Mbills sta na novinarski konferenci javno predstavila novo storitev za mobilno plačevanje v Sloveniji, združljivo s trendi, ki jih narekuje EU direktiva PSD2 (Payment Services Directive). Gre za novo, neodvisno odprto platformo za mobilno plačevanje, ki podpira brezpapirno in brezgotovinsko plačevanje in je odprta za uporabnike, podjetja, trgovce in tudi banke.

    Objavljeno: 4.12.2017 01:00
  • 25 let prvega poslanega sporočila SMS

    Inženirji podjetja Vodafone so pred natanko 25 leti na mobilni telefon poslali prvo kratko sporočilo SMS. Zmožnost pošiljanja kratkih sporočil dolžine 128, kasneje pa 160 bytov so sicer v okviru standarda GSM sprejeli že v zgodnjih osemdesetih letih prejšnjega stoletja, vendar tehnološki razvoj mobilnih komunikacij ni omogočal praktične rabe do konca leta 1992.

    Objavljeno: 4.12.2017 01:00
  • Applova luknja se vrača

    Varnostna luknja v macOS, ki je vsakomur s fizičnim dostopom omogočala prijavo z administratorskim (root) računom in praznim geslom, se je vrnila. Apple jo je tako površno zakrpal, da se s posodobitvijo macOS na novo verzijo 10.13.1 luknja spet odpre.

    Objavljeno: 2.12.2017 13:00
  • Rusija za »neodvisen internet« za države BRICS

    Kot poroča ruski RT, je ruski Varnostni Svet od vladi naročil razvoj neodvisne internetne infrastrukture za države BRICS (Brazilija, Rusija, Indija, Kitajska in Južna Afrika), ki bi omogočila delovanje tudi v primeru globalnih internetnih infrastrukturnih težav.

    Objavljeno: 2.12.2017
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji