Objavljeno: 4.12.2017 01:00

Petrol in Mbills združila moči

Podjetji Petrol in Mbills sta na novinarski konferenci javno predstavila novo storitev za mobilno plačevanje v Sloveniji, združljivo s trendi, ki jih narekuje EU direktiva PSD2 (Payment Services Directive). Gre za novo, neodvisno odprto platformo za mobilno plačevanje, ki podpira brezpapirno in brezgotovinsko plačevanje in je odprta za uporabnike, podjetja, trgovce in tudi banke.

Trenutne razmere kažejo, da na tem področju manjka enoten standard za mobilno plačevanje. V zadnjih letih so se v svetu, kot tudi doma pojavili številni različni zaprti sistemi, pri katerih se uporabniki srečujejo z različnimi delnimi funkcionalnostmi in z različno uporabniško izkušnjo. Rešitev mBills.si želeli te ovire premostiti, saj ni vezana na enega ponudnika, tehnološko platformo ali bančno skupino.

Za Petrol strateško sodelovanje z MBILLS pomeni uresničitev vizije vstopa družbe v inovativne mobilne plačilne storitve, saj si želijo širiti svoja področja storitev, med drugim tudi na finančno področje. Petrol tako želi, tudi na osnovi baze več kot pol milijona kupcev, odigrati pomembno vlogo pri vzpostavitvi standarda mobilnih plačilnih storitev, ki bo nadgradil obstoječi sistem in bo prinesel pomembne koristi za potrošnike, gospodarstvo in finančne institucije.

Od predstavitve dalje vsi Petrolovi bencinski servisi v Sloveniji sprejemajo hitra, brezpapirna in brezgotovinska plačila mBills širom Slovenije. V načrtu je širitev platforme tudi v druge države in prodajna mesta, kjer je prisoten Petrol s svojimi bencinskimi servisi. A Mbills tudi v prihodnje ostaja neodvisna plačilna institucija, ki deluje na transparenten način. Zato se tudi za številne obstoječe trgovce, ki že podpirajo Hal mBills z uvedbo Petrol mBills prav nič ne spreminja.

S prenovljeno aplikacijo Hal mBills, ki od sedaj naprej nastopa pod blagovno znamko Petrol mBills oziroma pod imenom mBills.si v Apple in Google trgovinah, bodo uporabniki deležni številnih dodatnih novosti in funkcionalnosti. Po trditvah partnerjev gre za najhitrejši postopek plačevanja – hitra plačila, ko aplikacija od uporabnika zahteva le eno aktivnost, pri čemer celoten plačan račun prejme neposredno v denarnico.

Dodatna novost, ki bo zagotovo razveselila uporabnike, je možnost izplačevanja gotovine iz mobilne denarnice ali njeno vplačevanje za polnjenje mobilne denarnice kar na Petrolovih blagajnah. Osebno identifikacijo, ki jo mora uporabnik opraviti le enkrat, pa bo mogoče opraviti na Petrolovih bencinskih servisih. Prenovljena aplikacija mBills.si poleg številnih drugih izboljšav omogoča tudi hitrejši vstop s prstnim odtisom. Mobilna denarnica omogoča tudi integracijo različnih sistemov zvestobe, da uporabnikom ni več treba polniti žepov s karticami zvestobe.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji