Objavljeno: 11.12.2017 01:00

Pomočnica Amazon Alexa za poslovno rabo

Amazon ne pozna premora, ko se tiče promocije svojih digitalnih pomočnikov in pomočnic ter zadaj stoječe umetne inteligence. Na nedavni razvojni konferenci so predstavili platformo Alexa for Business, s katero želijo koncept digitalnih pomočnikov prenesti v poslovno okolje.

Nova različica priljubljene pomočnice, ki jo srečamo v pametnih zvočnikih Echo ter vse večjem številu drugih naprav, želi v poslovnem okolju avtomatizirati pogoste in ponavljajoče naloge, kot so preverjanje prostih terminov v koledarjih, rezervacija prostorov za sestanke, organizacija videokonferenc in podobno. Vse z glasovnimi ukazi prek pametnih zvočnikov Amazon Echo.

Amazon ni prvi, ki skuša digitalne pomočnice uveljaviti v poslovnem okolju. Microsoft je podporo za svojo pomočnica Cortana vgradil v pisarniške programe paketa Office 365. Cisco pa je pred kakim mescem predstavil svojega pomočnika Spark Assistant, ki je namenjen pomoči pri organizaciji sestankov in videokonferenc.

Vse našteto so le prvi koraki v dobo uporabniških vmesnikov, ki jih bomo krmilili zgolj z glasom. Strokovnjaki menijo, da je bo integracija z razpoznavo glasa vse globlje posegala v pisarniško in siceršnje poslovno delovanje, zlasti tam, kjer delo z računalnikom danes ovira ain upočasnjuje delovni proces.

Alexa for Business bo že v začetku dobila lepo podporo s strani proizvajalcev poslovni rešitev, kot so SAP SuccessFactors, Salesforce, Concur in ServiceNow. Amazon omogoča tudi uporabo zasebnih pomočnic in pametnih zvočnikov Echo v navezavi s poslovnimi sistemi, tako da bo na primer kmalu zelo preprosto kar doma preveriti, kaj nas čaka od poslovnih sestankov v prihajajočih dneh.

Alexa for Business ni brezplačna storitev. Amazon bo obračunaval 7 dolarjev mesečno na priključeno napravo in 3 dolarje mesečno na povezanega uporabnika. Temu moramo seveda dodati še združljive naprave. Zato pa so za poslovno rabo pripravili poseben »zagonski paket«, ki vključuje tri zvočnike Echo, dva zvočnika Echo Dot in dva pomočnika z zasloni Echo Show, vse skupaj za 709 dolarjev.

ViB3XhsTLuo

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji