Objavljeno: 6.12.2017 01:00

Apple pripravlja cenejše tablice iPad

Kljub temu, da Apple s svojimi izdelki stremi v višji cenovni razred, se očitno dobro zavedajo, da tržni delež in volumen prodaje lahko dosežejo tudi s cenejšimi izdelki za širše množice. Po tem, ko so v letošnji sezoni zelo uspešno prodajali družino cenejših tablic iPad Air, pri katerih s cena prične pri 329 dolarjih, po poročilih iz več virov za drugo leto pripravljajo še cenejši model.

V letu 2018 naj bi Apple tako predstavil tablico, ki bo stala v osnovni različici le 259 dolarjev, 70 manj kot današnji najcenejši model. Kljub temu, da bi bilo povsem normalno, da preprosto znižajo ceno sedanjemu modelu, po navedbah virov Apple pripravlja povsem novo tablico, katere tehnične lastnosti pa seveda niso znane. Težko je verjeti, da bi se Apple podpisal pod model, ki ima podpovprečne tehnične značilnosti, tako da lahko pričakujemo zmogljivo elektroniko, po vsej verjetnosti povzeto iz sestavnih delov današnjih modelov.

Apple se z novo tablico v resnici ne podaja v tekmo s cenejšimi izdelki drugih proizvajalcev tablic, pretežno z operacijskim sistemom Android, jih pa obsežen zaslužek s sedanjim 9,7-palčnim modelom mami, da bi izkušnjo ponovili in razširili ter na platformo iOS pritegnili nove kupce. Po več zaporednih četrtletjih, ko je prodaja tablic občutno upadala, so letos prvič zabeležili ponovno rast prodaje, predvsem z izdelki nižje vrednosti.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji