Objavljeno: 8.12.2017 01:00

IBM stavi na strežnike za umetno inteligenco

Videti je, da je IBM vendarle našel pot, kako svoje zmogljive procesorje POWER uporabiti za ta hip najbolj atraktivne naloge. V novi preobrazbi in z novo, zelo zmogljivo podporno elektroniko jih predstavljajo kot najbolj napredne strežnike za procesiranje nalog strojnega učenja in umetne inteligence.

Spomnimo se, procesorji POWER obstajajo že skoraj tri desetletja, v preteklosti pa so poganjali poslovne informacijske sisteme srednjega in visokega razreda, kot so bili RS/6000, AS/400, pSeries, iSeries in Power Systems.

V najnovejši izvedbi so novi procesorji POWER9 zasnovani posebej za intenzivne računske delovne obremenitve. Novi strežniki AC922 Power Systems je prvi sistem z vgrajenimi tehnologijami PCI-Express 4.0, NVIDIA NVLink naslednje generacije in tehnologijo OpenCAPI, ki lahko skupaj pospešijo pretok podatkov, ki naj bi bil tako po izračunih 9,5-krat hitrejši kot pri sistemih x86, ki podpirajo tehnologijo PCI-E 3.0.

Sistem je zasnovan tako, da je združljiv z vsemi priljubljenimi ogrodji za umetno inteligenco, kot so Chainer, TensorFlow in Caffe, pa tudi pospešeno delovanje podatkovnih zbirk, kot je danimo Kinetica. S tehnologijo PowerAI je IBM tudi močno pospešil delovanje algoritmov strojnega učenja. Novo orodje PowerAI Distributed Deep Learning toolkit tako tovrstno učenje skrajša iz več dni na vsega nekaj ur.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji