Objavljeno: 9.12.2017 01:00

Applovi telefoni v letu 2018

Medtem, ko je Apple s telefonom iPhone X, pa tudi modeloma iPhone 8 in 8 Plus zopet požel velik interes kupcev, se razvojni oddelek že intenzivno ukvarja z modelsko paleto za leto 2018. Po najnovejših zapisih analitika Ming-Chi Kuo, ki je v zadnjih letih vselej pravilno napovedoval prihajajoče modele, Apple za naslednje leto načrtuje tri novosti.

iPhone X bo po vsej verjetnosti dobil dva naslednika: prenovljeni model z enako velikim zaslonom OLED, torej z diagonalo 5,8 palcev, temu pa bodo dodali večji model, ki bo imel menda kar 6,5-palčni zaslon, ki bo segal do robov. Slednji bi utegnil nositi oznako iPhone X Plus.

Toda za širšo množico utegne postati najbolj zanimiv tretji model. Govori se o telefonu, ki bo imel 6,1-palčni zaslon LCD, ki bo prav tako segal do robov ohišja, kot pi iPhone X. Ta model naj bi imel kovinsko ohišje, najbrž iz aluminija, kar pomeni, da ne bo podpiral brezžičnega polnjenja akumulatorjev. To nakazuje, da gre za cenejši model, ki ga nekateri označujejo tudi kot naslednika današnjega modela iPhone SE. Cilj je seveda jasen, pritegniti čim več kupcev v spodnjem in srednjem razredu telefonov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji