Novice

 • Toshibin 3D, malo drugače

  Mnogi menijo, da so avtostereoskopski zasloni, torej taki, ki za prikaz 3D slike na potrebujejo posebnih očal, prihodnost pri 3D tehniki prikaza. Toda večina razvijalcev se še vedno ukvarja z glavno pomanjkljivostjo tovrstnih naprav, zelo ozkim zornim kotom, pod katerim lahko spremljamo 3D posnetke, čeprav bi marsikdo želel istočasno pogledati 3D sliko "nekoliko od strani", da bi lažje cenil prostorskost prikaza.

  Objavljeno: 14.12.2010več
 • Openleaks je naslednik Wikileaks

  Vse kaže, da bo bomo po spletnem servisu Wikileaks dobili celo platformo namenjeno širjenju in objavi anonimno objavljenih dokumentov. Za projektom Openleaks stoji nekdanja druga oseba projekta Wikileaks, Daniel Domscheit-Berg, ki se je z Julianom Assangejem razšel zaradi razhajanj v pomenu in načinu razkrivanja informacij javnosti.

  Objavljeno: 14.12.2010več
 • Iz našega arhiva: 43 najboljših programov za Apple iPad

  Apple iPad je že s tovarniško vgrajenimi programi zelo zanimiva naprava, pravi čar pa dobi šele tedaj, ko nanj naložimo dodatne programe iz spletne trgovine AppStore. Toda najti prave med več kot 26.000 programi in še dodatnimi 200.000+ za iPhone, ki prav tako delujejo na iPadu, je vse prej kot preprosto. Zato smo pripravili izbor tistih, za katere menimo, da so danes najboljši.

  Objavljeno: 13.12.2010več
 • Novi IdeaPadi in IdeaCentri

  Lenovo je predstavil nove prenosnike in namizne računalnike iz družin IdeaPad in IdeaCenter. Nova prenosnika sta dva in sicer 14-palčni IdeaPad Y460p in 15,6-palčni Y560p, obakrat z zasloni v razmerju 16:9. Na voljo so različni procesorji do najzmogljivejšega Intel Core i7, pomnilnik je lahko velik 8 GB, disk pa do 750 GB. Prenosniki so večpredstavno zelo dobro opremljeni, med drugim z zvočniki JBL in podporo za hišni kino.

  Objavljeno: 13.12.2010več
 • Video kamera in projektor v enem

  Benq je predstavil miniaturno video kamero DV S11, ki bolj kot z zmožnostjo snemanja video posnetkov preseneča z vgrajenim Pico projektorjem. Mini kamera, ki meri 10,8 x 5,5 x 1,6 cm ter tehta komaj 110 gramov (brez akumulatorja), ima vgrajeno tipalo CMOS z ločljivostjo 5 milijonov pik, kar je dovolj za snemanje video posnetkov v polni ločljivosti 1080p. Žal objektiv ne podpira zumiranja oziroma nudi le digitalni zum.

  Objavljeno: 13.12.2010več
 • Elektrika iz svetlobe in toplote

  Fujitsu je v svojem japonskem laboratoriju razvil nov tip tipala, ki zna ustvarjati električno energijo s pretvorbo svetlobe ali toplote iz okolice. Gre za prvo hibridno napravo, ki lahko elektriko ustvarja hkrati iz dveh virov. Doslej je bilo potrebno za kaj takega uporabljati dva ločena tipa tipal, kar je povečalo stroške ter prostor potreben za dvojne komponente. Povrh vsega so za tipala uporabili razmeroma poceni organske materiale, kar naj bi omogočilo razmeroma poceni proizvodnjo.

  Objavljeno: 13.12.2010več
 • Oracle hoče več kot 1,3 milijarde dolarjev

  Tudi potem ko je porota ugodila tožbi Oracla proti SAP v enem najbolj odmevnih sodnih sporov v zadnjem času na področju IT in družbi SAP naročila plačilo 1,3 milijarde dolarjev odškodnine zaradi kraje intelektualne lastnine, se Oracle ni zadovoljil z izplenom.

  Objavljeno: 12.12.2010več
 • Facebook in Microsoft sta se pogajala o prevzemu

  Znano je, da je Mark Zuckerberg pred leti zavrnil ponudbo Yahooja v vrednosti milijarde dolarjev za prevzem Facebooka, kar se je mnogim zdela nespametna poteza ustanovitelja največega socialnega omrežja.

  Objavljeno: 12.12.2010več
 • Tako smo googlali letos

  Google je predstavil letno poročilo o iskanjih v zadnjem letu in tako prikazal najbolj priljubljene teme glede na število iskanj z Googlovim iskalnikom po spletnih straneh.

  Objavljeno: 11.12.2010več
 • iPad na vrhu Timove lestvice naprav

  Revije Time je predstavil seznam desetih najboljših naprav letošnjega leta in na vrh po pričakovanjih uvrstila iPad, kar je Apple po lanski zmagi Motorolinega Droida ponovno uvrstilo na vrh.

  Objavljeno: 11.12.2010več