Novice

 • Apache zapušča Java Community Process. Zaradi Oracla!

  Apache Software Foundation (ASF) se je zaradi nesoglasij z Oraclom odločil zapustiti izvršni komite organa Java Community Process (JCP), ki je odgovoren za upravljanje standardov programskega jezika Java.

  Objavljeno: 10.12.2010več
 • Padel prvi milijon Galaxy Tabov

  Steve Jobs je še sredi oktobra zatrjeval, da so 7-palčne tablice premajhne in da bodo to spoznali tudi njihovi izdelovalci, zato jih bodo že prihodnje leto primorani ponuditi v večjih merah.

  Objavljeno: 10.12.2010več
 • Tudi Chrome brez WebSockets

  Zaradi varnostne pomanjkljivosti protokola za rokovanje v tehnologiji WebSockets so se tudi pri Googlu odločili, da v svojem brskalniku med spletnimi razvijalci priljubljeno novost privzeto onemogočijo.

  Objavljeno: 10.12.2010več
 • IE9 ne bo dopuščal sledenja

  Internet Explorer 9 se bo pridružil Firefoxu, Chromu in Operi ter kot eno izmed izboljšav na področju varnosti ponudil orodje za preprečevanje zbiranja informacij o uporabnikih med brskanjem po spletu.

  Objavljeno: 9.12.2010več
 • Firefox 4 in Opera 11 brez WebSockets

  Nove različice brskalnikov ne prinašajo podpore zgolj novim značkam HTML5 ter lastnostim in izbirnikom CSS3, pač pa izkoriščajo tudi številne nove programske vmesnike za dostop do novih protokolov in tehnologij.

  Objavljeno: 9.12.2010več
 • Evropsko poslovno telefonsko omrežje

  Evropska komisija je začela zbirati predloge zainteresiranih strani za oblikovanje politike enotnih telefonskih številk podjetij znotraj EU, ki bi poslovnim subjektom zagotovila enotne telefonske številke znotraj cele Unije, uporabnikom pa cenejše klice na te številke.

  Objavljeno: 8.12.2010več
 • Prodajne številke Windows Phone 7 še skrite

  Kljub temu da so naprave z Windows Phone 7 na tržišču že več kot mesec dni, zaenkrat ne poznamo prodajnih številk pametnih mobilnih telefonov, ki jih poganja operacijski sistem, od katerega si Microsoft obeta veliko.

  Objavljeno: 8.12.2010več
 • Zrcalo Wikileaksa tudi pri nas

  Na Mladininih strežnikih sta uredništvi revij Monitor in Mladina vzpostavili zrcalno kopijo (mirror) spletne strani www.wikileaks.ch; dosegljiva je na naslovu wikileaks.mladina.si.

  Objavljeno: 8.12.2010več
 • Google prestavil Chrome OS

  Google je na posebni prireditvi predstavil podrobnosti prihajajočega operacijskega sistema Chrome OS, ki bo na prvih prenosnikih po zadnjih napovedih na voljo sredi prihodnjega leta.

  Objavljeno: 8.12.2010več
 • Google eBookstore

  Google je predstavil dolgo pričakovano spletno prodajalno elektronskih knjig eBookstore, ki se bo na trgu spopadel z Amazonovim Kindle Storom in Applovim iBookstorom.

  Objavljeno: 7.12.2010več
ph