Objavljeno: 1.11.2010

Novi hitrostni rekorder je OCZ RevoDrive X2

Podjetje OCZ je predstavilo novo generacijo pomnilniških kartic SSD za osebne računalnike z vmesnikom PCI Express, ki zmorejo prenos podatkov kar 740 MB/s ali 120.000 V/I operacij na sekundo. Z primerjavo - najhitrejše enote SSD danes dosegajo prepustnost okoli 280 MB/s, pa tudi dosedanji rekorder, prva generacija enote RevoDrive je zmogla "komaj" 540 Mb/s.

Nove kartice RevoDrive X2 dosegajo visoko hitrostjo s štirimi krmilniki SandForce SF-1200 (doslej dva) in uporabo protokola RAID 0 za hitrejši dostop in zapisovanje podatkov. Pomnilniške kartice so na voljo v velikostih od 100 GB do 960 GB, povrh vsega pa je iz jih mogoče zaganjati operacijski sistem brez uporabe drugih diskov. Cene se pričnejo pri 464 dolarjih, za model z 240 GB je potrebno odšteti 669 dolarjev, za takega z 480 GB pa že 1.397 dolarjev. Najzmogljivejši model, ki bo velik skoraj 1 TB pa pride na vrsto nekoliko kasneje.

Nove kartice prihajajo na trg v časih, ko si skupina proizvajalcev, med katerimi so IBM, Dell, Intel in EMC, prizadeva, da bi sprejela nov standard za kartice SSD PCIe. Nov standard naj bi omogočal prenos podatkov s hitrostmi tja do 2 GB/s, kar je znatno več kot pri današnjih vmesnikih SATA, ki zmorejo prenose med 3 in 6 Gb/s. Nared bo v drugi polovici naslednjega leta.

http://www.ocztechnology.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji