Objavljeno: 22.10.2010

Google Android 3.0 prihaja decembra

Iz krogov blizu tajvanskih proizvajalcev strojne opreme prihaja informacija, da je Google partnerje že obvestil, da bo nova različica operacijskega sistema Android 3.0 (projekt Gingerbread) nared za vgradnjo sredi letošnjega decembra. Če informacija drži, bi to pomenilo, da lahko na tradicionalnem januarskem sejmu CES pričakujemo množico tabličnih računalnikov s sistemom, ki ga tudi Google podpira za tovrstno platformo.

Iz različnih virov je prišlo še nekaj dodatnih podrobnosti o operacijskem sistemu, za katerega je v resnici zelo malo znanega. Google je menda obsežno spremenil uporabniški vmesnik, pohitril delovanje sistema, predvsem pa dodal dodatne komunikacijske zmožnosti. Novost je vgrajena aplikacija za video klice, Google Voice pa naj bi končno dobil možnost klicanja prek protokola SIP, kar pomeni, da bo mogoče vzpostavljati VoIP povezave z uporabniki običajnih telefonov. Seveda če bodo to dovolili operaterji telekomunikacij.

Google naj bi poleg tega imel v razvoju že naslednika še nedokončane različice. Android 4.0 (delovno ime sladoled - Ice Cream) naj bi bil predstavljen že v drugi polovici leta 2011, kar potrjuje dosedanji hiter tempo razvoja rešitev v družbi Google.

http://www.android.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji