Objavljeno: 26.10.2010

Nova številka Monitorja

Še vedno vztrajate pri majhnem, 17 palčnem zaslonu LCD? V novi številki revije Monitor, ki je že na voljo, smo preizkusili 12 cenovno ugodnih, a vseeno zelo velikih zaslonov LCD. Na področju strojne opreme smo sicer preizkusili kar nekaj novosti. Med resnejšo opremo lahko omenimo hibridni disk, ki v sebi skriva tako klasičen (vrtljiv) disk kot tudi pomnilnik SSD. Pa nove procesorje iz podjetja AMD, ki se hvalijo s dvema, štirimi in šestimi jedri.

Med novostmi za domače uporabnike lahko štejemo Fujijev fotoaparat za zajem slike v treh dimenzijah, poleg katerega smo preizkusili še Lgjev LCD zaslon, ki se prav tako hvali s tremi dimenzijami. Kot zanimivost pa lahko omenimo še varnostno kamero, ki 'vidi' toploto in tako deluje tudi v popolni temi. Navdušenim bralcem pa zna biti zanimiv Amazonov Kindle DX, ki ima opazno večji zaslon kot navaden Kindle.

V Sloveniji pa smo tudi že dočakali prva slovenska časnika na tabličnih računalnikih. Preizkusili smo elektronski izdaji Dela in Dnevnika, prvega na Applovem iPadu, drugega pa na Samsungovi Android tablici, imenovani Galaxy Tab. Slednjo smo tudi sicer preizkusili, gre pa za prvo morebitno konkurenco iPadu.

Kot vedno pa se v reviji najde veliko nasvetov, od programov za telefone Android in tudi za iPada pa do varnostnih nasvetov in trikov pri uporabi Microsoftovega Excela. Ker pa nas v kratkem čaka prehod iz analogne na digitalno televizijo pa smo se o tej temi pogovarjali z aktualnim generalnim direktorjem RTV Slovenija, Markom Fillijem.

www.monitor.si/revija.php?id=132

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji