Objavljeno: 6.11.2010

Sinergija med tablicami in osebnimi računalniki

Adobe je na nedavni konferenci Adobe Max prikazal nekaj zamisli, ki ustvarjajo sinergijo med tabličnimi in navadnimi osebnimi računalniki bolj kot kadarkoli doslej. Prototipe novih zamisli so pokazali na tablicah Samsung Galaxy Tab in Apple iPad, s čimer dajejo znak, da je njihova tehnologija neodvisna od platforme.

Iz prikazanih zamisli sta najbolj zanimivi predvsem dve. Pri prvi tablični računalnik uporabljamo za enostavnejše maskiranje predmetov na sliki s prsti, za kar bi na tradicionalnem računalniku porabili zagotovo več časa. Prikazani primer je tako omogočal enostavnejše odstranjevanje neželenih predmetov iz kadra, kar je pogosto potrebno pri obdelavi fotografij.

V drugem primeru je tablični računalnik uporabljen zgolj kot priložnostna orodjarna za program Photoshop, ki deluje na običajnem računalniku. Na tabličnem računalniku je na primer na voljo virtualna barvna paleta, na kateri mešamo barve s prsti, potem pa izbrane apliciramo na sliki na osebnem računalniku. Tudi sicer se Adobe poigrava z zamislijo, da bi program na tabličnem računalniku služil kot dodatek za polni Photoshop na namiznem računalniku za vsa tista opravila, kjer je opravilo lažje opraviti s prsti in na zaslonu na dotik, kot z običajno miško.

http://www.adobe.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji