Objavljeno: 2.11.2010

Google zapuščajo ugledni strokovnjaki

Google je v zadnjih dneh zapustilo kar nekaj ljudi, ki so tako ali drugače zaslužni za marsikateri uspeh družbe. Direktorski položaj podružnice YouTube je tako opustil Chad Hurley, eden od dveh soustanoviteljev najbolj priljubljene internetne video storitve, ki jo je Google kupil leta 2006 za 1,65 milijarde dolarjev. Drugi soustanovitelj Steve Chen je Google zapustil že pred časom. Za zdaj še ni znano, ali bo Hurley sprejel kak nov izziv, za zdaj pa ostaja še svetovalec vodstva oddelka YouTube.

Morda še bolj odmevna pa je novica, da družbo zapušča Lars Rasmussen, ki je eden od glavnih umov za spletnimi storitvami Google Maps in Google Wave. Slednji paket je Google letos poleti presenetljivo opustil, kar je očitno dovolj razžalostilo očeta ideje, da je začel razmišljati o alternativah. In to kakšni! Rasmussen bo kot kaže že decembra začel delati pri glavnem tekmecu, družbi Facebook. Tja se selita tudi Matthew Papakipos inDavid Garcia, dva izmed pomembnih članov razvojne ekipe nastajajočega sistema Chrome OS.

Odhodi in prihodi v velikih družbah It načeloma niso nič novega. Pri Microsoftu je denimo mesto glavnega arhitekta nedavno zapustil Ray Ozzie, pa še nekateri drugi in vendar podjetja delujejo bolj ali manj nemoteno tudi brez njih. Kljub temu odhodi iz družbe Google nekoliko presenečajo zaradi izjemno pozitivnega obdobja, ki ga preživlja družba. Ali morda to kljub vsemu napoveduje drugačno čase?

http://www.google.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji