Objavljeno: 11.11.2010

7. beta Firefoxa 4

Izšla je že sedma razvojna različica odprtokodnega brskalnika Firefox, ki prinaša predvsem pomembne izboljšave na področju hitrosti. Krajši je tako zagonski čas programa kot tudi čas nalaganja strani po zaslugi novega prevajalnika JavaScripta JägerMonkey (JIT) in izpopolnjenega grafičnega pospeševanja.

Firefox 4 beta 7 je v primerjavi s trenutno stabilno različico 3.6.12 3-krat hitrejši v Applovem (Sunspider) in Mozillinem (Kraken) preizkusu zmogljivosti, v Googlovem testu (V8 Benchmark 6) pa kar 5-krat.

Za grafično strojno pospeševanje v okolju Windows Firefox izkorišča tehnologijo DirectX, na Mac OS X pa OpenGL, s tem pa omogoča hitrejše izrisovanje grafično bogatih in interaktivnih strani, še posebej iger in fotografij.

Nova razvojna različica je pomembna tudi za razvijalce, ki lahko zdaj neposredno v brskalniku in brez dodatnih vtičnikov uporabljajo grafiko v treh razsežnostih (WebGL), stabilni pa so tudi programski vmesniki (API) za razvoj razširitev Firefoxa.

Spletni razvijalci lahko izkoristijo tudi prednosti prihajajočega standarda HTML5 na področju spletnih obrazcev, ki zdaj omogočajo tudi preverjanje ustreznosti brez potrebe po uporabi JavaScripta, zadnja beta pa prinaša tudi podporo odprtemu zapisu tipografij OpenType.

Testi so bili izvedeni na računalniku Dell Optiplex 760 s procesorjem Intel Core2 Duo in operacijskim sistemom Windows 7 Professional.

http://www.firefox.com/beta

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji