Objavljeno: 7.11.2010

Sharp nudi 3D zaslon na telefonu

Sharp je na Japonskem predstavil par novih mobilnih telefonov, ki uporabljajo enak 3D zaslon brez potrebe po posebnih očalih, kot pri pred meseci predstavljeni igralni konzoli Nintendo 3DS. Nova telefona Sharp Galapagos 003SH in 005SH se razlikujeta predvsem po temu, da je prvi zgolj telefonom občutljivim na dotik, medtem ko ima drugi vgrajeno tudi drsno alfanumerično tipkovnico skrito v dnu aparata.

V obeh primerih je vgrajen 3,8-palčni zaslon s 3D tehnologijo pri ločljivosti 800 x 480 pik, procesor Snapdragon s taktom 1 GHz ter operacijski sistem Google Android (Froyo). Manjše razlike so v vgrajenih fotografskih tipalih. Model 003SH ima vgrajeno tipalo z 9,6 milijoni pik, medtem ko ima 005SH takega z 8 milijoni pik. V obeh primerih pa je to dovolj z možnost snemanja (in predvajanj) video posnetkov v ločljivosti 720p.

Sharp bo na telefonih omogočal ogled filmskih posnetkov v 3D tehniki, ob tem pa bodo že na začetku priložili nekaj filmov, ostale pa si bo mogoče naložiti iz namenske spletne trgovine. Model Galapagos 003SH bo na voljo že decembra, drugi model pa pride na police februarja. Za zdaj samo na Japonskem, načrti za ostanek sveta še ni javno znan.

http://www.sharp.co.jp

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji