Objavljeno: 3.11.2010

Creative tudi s tablicami

Podjetje Creative Technology, bolj znano po svojih zvočnih karticah Sound Blaster in raznih večpredstavnih napravah, je presenetilo javnost in predstavilo lastno družino tabličnih računalnikov ZiiO, ki temeljijo na operacijskem sistemu Google Android. Na voljo sta dva različna modela, ki se razlikujeta po velikosti in ločljivosti zaslona občutljivega na dotik. ZiiO 7 ima 7-palčni zaslon z ločljivostjo 800 x 480 pik, bolj zanimiv pa je 10-palčni model ZiiO 10, ki premore ločljivost 1024 x 768 pik (enako kot Apple iPad).

Creative Technology je pri obeh modelih uporabil lastno razvit procesor ZiiLabs ZMS-08, ki poganja operacijski sistem Android 2.1 (predvidene so nadgradnje na novejše različice, ko bodo na voljo). Tablični računalniki premorejo pomnilnik velikosti 8 oziroma 16 GB, vmesnika Wi-Fi in bluetooth ter režo za kartice SD. Dobrodošla sta tudi HDMI izhod in vgrajena video kamera. Creative Labs navaja, da podpirajo predvajanje zelo širokega nabora večpredstavnih zapisov, vključno z posnetki Matroska (MKV).

Creative Labs je celoti dal tudi pridih lastnih tehnologij, po katerih je znan. Pure Andorid Audio je tehnologija, ki izhaja iz zvočnih kartic SoundBlaster X-Fi in obljublja daleč najboljši zvok med tovrstnim napravami, ne glede na to, ali bodo uporabljeni vgrajeni zvočniki ali slušalke. Preprosto naj bi bilo tudi brezžično povezovanje s slušalkami in zvočniki.

Cene novih tabličnih računalnikov so videti zelo konkurenčne glede na trenutno ponudbo na trgu. Manjši ZiiO 7 bo stal 229 evrov za model z 8 GB oziroma 259 evrov za model s 16 GB Flash RAM. Velčji model ZiiO 10 bo odvisno od pomnilnika stal 289 oziroma 319 evrov.

Sočasno z novimi tablicami so pri Creative Technology predstavili tudi razmeroma zanimiv prenosni večpredstavni predvajalnik ZEN Touch 2, ki premore 3,2-palčni zaslon občutljiv na dotik, ostale lastnosti pa so zelo podobne tablicam ZiiO, vključno z operacijskim sisteom Google Android. Še več, ZEN Touch 2 povrh lahko opcijsko premore še sprejemnik GPS in radijski UKV sprejemnik. Cene se gibljejo od 170 do 195 evrov.

http://uk.creative.com/welcome.asp

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji