Objavljeno: 4.11.2010

Skyfire prinaša Flash na iPhone

Nova različica alternativnega spletnega brskalnika Skyfire 2.0 prinaša podporo za prikaz video posnetkov v zapisu Flash na mobilne telefone Apple iPhone, kljub temu, da Apple uradno ne podpira tehnologije družbe Adobe. Trik je v temu, da Skyfire video posnetke v zapisu Flash v realnem času prekodira v kodo HTML 5 in to prikaže v spletnem brskalniku, torej brez uporabe namenskega dekoderja za Flash. To je hkrati tudi povsem "legalen" način, kako je Apple sploh dovolil objavo tovrstnega brskalnika v trgovini AppStore.

Vgrajeni dekoder za pretvorbo Flasha v HTML 5 uporablja Applov sistem za pretočni prenos vsebin na temelju standarda H.264, obenem pa kakovost posnetkov samodejno prilagaja pasovni širini, ki je na voljo. Sicer pa novo različica poleg video posnetkov prinaša še kopico drugih novosti, kot so namenska orodja za hitrejši dostop do novih vsebin (novic, video posnetkov, tweetov,...) in posredovanje zanimivih informacij prijateljem v družabnih omrežjih.

Očitno je Skyfire zadel pričakovanja uporabnikov, saj ima Apple v prvih dneh po predstavitvi težave z zagotavljanjem dostopnosti programa v trgovini AppStore zaradi prevelikega povpraševanja.

http://www.skyfire.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji