Objavljeno: 3.11.2010

Tiskalnik s fotoaparatom

Podjetje Lexmark je predstavilo inovativno tiskalniško večpredstavno napravo z imenom Genesis, ki namesto klasičnega optičnega bralnika vsebuje fotografsko tipalo z ločljivostjo 10 milijonov pik. Tehnologija, ki so jo poimenovali Flash Scan omogoča, da lahko uporabnik dobi ogled zajetega dokumenta praktično trenutno, celoten proces optičnega branja v visoki kakovosti pa traja manj kot 3 sekunde.

Bistveno hitrejše optično prebiranje dokumentov, kot pri dosedanjih večfunkcijskih napravah pa je le ena od inovacij. Z vgrajenim 4,3-palčnim zaslonom (enako velikim kot pri največjih pametnih telefonih), ki je občutljiv na dotik, Lexmark Gensis premore v bistvu pravcati vgrajeni računalnik s podporo za internetne storitve. Tako lahko iz tiskalnika dostopamo do dokumentov in slikovnega gradiva v storitvah Stamps.com, Evernote, Box.net ter TripIt, povrh vsega pa lahko tiskamo fotografije in druge vsebine iz družabnih omrežij Facebook in Tweeter. Seveda brez uporabe računalnika.

Neobičajna je tudi sama oblika tiskalnika, ki je postavljen v vertikalo, kar olajša rokovanje z dokumenti, obenem pa omogoča prihranek prostora na delovni mizi. Gensis sicer temelji na brizgalnem tiskalniku s tehnologijo kartuš Vizix, ki omogoča izpis dokumentov s hitrostjo 33 strani na sekundo pri ločljivosti 4.800 x 1.200 pik na palec. Ponuja obojestransko tiskanje dokumentov ter povezljivost z računalniki, telefoni in drugimi mobilnimi napravami prek brezžičnega vmesnika Wi-Fi 802.11n. V ZDA bo naprava stala 399 dolarjev, na prodaj pa bo v začetku leta 2011.

http://www.lexmark.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji