Objavljeno: 2.11.2010

Solarna tipkovnica

Logitech je naredil naslednji, pravzaprav dokaj logičen korak pri razvoju perifernih naprav - brezžično tipkovnico, ki se napaja zgolj s svetlobno energijo. Če smo čisti natančni, za napajanje vgrajenih akumulatorjev zadostuje že svetloba navadnih svetilk v prostoru, poleg tega pa proizvajalce navaja, da bo tipkovnica delovala tja do tri mesece, tudi če jo bomo med tem uporabljali v temi in puščali v temnih omarah.

Logitech je tak rezultat dosegel z uporabo naprednih solarnih celic, predvsem pa energijsko zelo varčne elektronike, ne glede na to, da tipkovnica Wireless Solar Keyboard K750 deluje prek brezžičnega omrežja pri frekvenci 2,4 GHz. To je velikanski korak naprej v primerjavi s prvotnimi brezžičnimi perifernimi enotami. Prav Logitech je bil tisti, ki je predstavil prvo brezžično tipkovnico, vendar je tedaj komplet alkalnih baterij zadostoval komaj za kak teden dela.

Tipkovnica K750 je povrh vsega tudi oblikovno zelo dovršena ter nadvse tanka - celota je debela manj kot centimeter. Priloženi brezžični sprejemnik je tako majhen, da ne bo motil tudi če ga bomo imeli denimo na prenosniku nenehno priključenega. V prodaji bo že novembra za ceno 80 dolarjev.

http://www.logitech.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji