Objavljeno: 4.11.2010

Facbook le z manjšimi novostmi

Ko je Facebook najavil poseben dogodek povezan z mobilnimi tehnologijami, je javnost začela z ugibanji, ali družabno omrežje predstavlja svoj prvi namenski mobilni telefon ali morda odjemalca za tablične računalnike (predvsem Apple iPad). Na tiskovni konferenci v začetku novembra se je je izkazalo, da nič od tega ne drži. Vsaj za zdaj.

Namesto tega je Facebook najavil "le" nove različice odjemalcev za mobilne telefone Google Android in Apple iPhone. Od obeh je večji prenovo doživela zlasti aplikacija za Andorid, obe platformi pa sta dobili tudi podporo za dostop do skupin Facebook Groups. Obenem so nadgradili podporo za storitev Facebook Places. Pomembna novost je tudi podpora za enotno prijavo (single sign-on) na različne spletne storitve zgolj z računom v Facebooku.

Pomembno je, da enota prijava deluje tudi pri mobilnih napravah, kjer se lahko uporabniki tako nemoteno premikajo med spletnimi storitvami brez vsakič novega prijavljanja. V prvem valu so se Facebooku pridružili spletni servisi Groupon, Yelp, Flixster, Loopt, BooYah in Scvng, napovedana pa je tudi podpora drugih.

Mark Zuckerberg je hkrati zanikal možnost nastanka Facebook Phona, vendar je pustil prosto pot za nove odjemalce za druge mobilne platforme, vključno z Apple iPadom. Najbrž pa ta del še ni nared za javnost in bo predstavljen kasneje.

http://www.facebook.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji