Objavljeno: 8.11.2010

Ballmer prodaja delnice Microsofta

Microsoftov izvršni direktor je kmalu po objavi uspešnih poslovnih rezultatov v zadnjem četrtletju sporočil, da je prvič po sedmih letih prodal svoj delež v podjetju, tako da ostaja 4,2-odstotni lastnik softverske hiše iz Redmonda.

Steve Ballmer je za 49,3 milijona delnic iztržil 1,3 milijarde dolarjev, saj je zanje prejel med 26 in 28 dolarji, sodeč po zapisu na Microsoftovi spletni strani pa namerava do konca leta prodati skupno 75 milijonov vrednostnih papirjev.

Naslednik Billa Gatesa na krmilu Microsofta ima še vedno v lasti 359 milijonov delnic podjetja, trenutno vrednih blizu 10 milijard dolarjev, svoj delež v Microsoftu pa že dlje časa zmanjšuje tudi njegov predhodnik, predvsem za namene financiranja dobrodelne organizacije The Bill & Melinda Gates Foundation.

Ballmer v sporočilu za javnost navaja, da še naprej ostaja zvest Microsoftu in verjame v njegov uspeh ter da gre pri prodaji zgolj za stvar osebnih financ, s katero želi razpršiti svoje naložbe in si pripraviti boljši davčni položaj.

www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji