• Microsoft in Sony sklenila igričarski pakt

    Največja tekmeca na področju igričarstva, Microsoft in Sony, sta sklenila premirja in se dogovorila za dolgoročno sodelovanje.

    Objavljeno: 17.5.2019 08:00
  • V Sloveniji se obeta davek na digitalne storitve

    V Evropi enotnega digitalnega davka še nekaj časa ne bo, a posamezne države pripravljajo svoje rešitve. Po Franciji, Nemčiji in Veliki Britaniji je tudi Slovenija napovedala uvedbo davka na digitalne storitve. Odbor Državnega zbora za finance je na predlog Levice sprejel sklep, s katerim vladi predlaga pripravo in posredovanje zakona, ki bi septembra 2020 tovrstni davek uvedel tudi v Sloveniji.

    Objavljeno: 17.5.2019 05:00
  • Lenovo predstavil prenosnik z upogljivim zaslonom

    Lenovo je razkril svojo vizijo prenosnika prihodnosti, ThinkPad X1 z upogljivim zaslonom.

    Objavljeno: 16.5.2019 10:00
  • Trump z odredbo nad ... Huawei

    Ameriški predsednik Donald Trump je izdal odredbo, s katero domačim podjetjem prepoveduje uporabo tuje telekomunikacijske opreme proizvajalcev, ki predstavljajo morebitno grožnjo državni varnosti.

    Objavljeno: 16.5.2019 09:00
  • San Francisco prepovedal prepoznavanje obraza

    San Francisco je postalo prvo mesto v Združenih državah Amerike s prepovedjo uporabe tehnologije za prepoznavanje obraza.

    Objavljeno: 15.5.2019 09:00
  • Uporabniki starejših različic aplikacij podjetja Adobe v prekršku

    Naročniki storitve Adobe Creative Cloud, ki že nekaj časa niso posodobili nameščenih aplikacij, uporabljajo nelegalne programe, pravi Adobe.

    Objavljeno: 15.5.2019 08:00
  • Resna ranljivost v Ciscovih poslovnih usmerjevalnikih

    V Ciscovi opremi so odkrili dve novi ranljivosti, ki napadalcem omogočata prevzem nadzora in pregled podatkov, ki tečejo skozi Ciscove usmerjevalnike 1001-X, ki se uporabljajo v velikih omrežjih v podjetjih.

    Objavljeno: 15.5.2019 07:00
  • Huda ranljivost v WhatsAppu terja takojšnjo posodobitev

    V programu za varno komuniciranje WhatsApp, ki uporablja šifriranje od pošiljatelja do prejemnika (end-to-end) in je zato odporen na prisluškovanje, so odkrili hudo ranljivost, ki omogoča neopazno namestitev vohunske opreme. Uporabnikom svetujejo, da nemudoma posodobijo WhatsApp na zadnjo verzijo, v kateri je luknja zakrpana.

    Objavljeno: 14.5.2019 18:00
  • Domači pripor zaradi programske napake začasno prekinjen

    Nadgradnja programske opreme za sledilne naprave hišnih pripornikov na Nizozemskem je onemogočila elektronski nadzor kaznjencev.

    Objavljeno: 14.5.2019 11:00
  • Evidenca storitev periodičnih opravil

    Poslovna programska storitev dotBusiness za upravljanje, komuniciranje in kontroliranje z poročanjem občasnih in periodičnih opravil. Pripravljena na polno ePoslovanje.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 14.5.2019 11:00
  • Roboti v Amazonovih skladiščih

    Reuters poroča, da je spletni trgovec Amazon v nekaterih skladiščih ljudi zamenjal z roboti.

    Objavljeno: 14.5.2019 08:00
  • SHA-1 dokončno zlomljen in razsut

    Da SHA-1 ni varen zgostitveni (hash) algoritem, vemo že nekaj let. Pred dvema letoma je Google pokazal dve datoteki, ki sta različni, a ste imeli enak podpis SHA-1, kar je bil prvi praktični primer zloma tega algoritma. Sedaj pa je njegovo lomljenje postalo še enostavnejše, saj so raziskovalci iz Francije in Singapura pokazali, kako lahko ustvarimo datoteke, ki imajo lahko na začetku poljubne podatke, pa še vedno želeni podpis SHA-1 (chosen-prefix collision). Z drugimi besedami, sedaj lahko skoraj poljubno ponarejamo vsebino, ki je podpisana s SHA-1.

    Objavljeno: 14.5.2019 05:00
  • Upogljivi zaslon na torbici

    Modna znamka Louis Vuitton je na modni reviji Cruise 2020 predstavila linijo torbic z upogljivim zaslonom AMOLED proizvajalca Royole.

    Objavljeno: 13.5.2019 14:00
  • Deutsche Telekom in Ericsson z mikrovalovno povezavo 100 Gb/s

    Nemškemu Telekomu in podjetju Ericsson je uspelo vzpostaviti brezžično povezavo s hitrostjo, ki se lahko primerja z optiko.

    Objavljeno: 13.5.2019 10:00
  • Prvi sateliti Elona Muska pripravljeni na izstrelitev

    Elon Musk je objavil fotografijo šestdesetih satelitov, ki jih bodo pri podjetju SpaceX v sklopu satelitskega interneta Starlink v prihodnjih dneh izstrelili v nižjo orbito Zemlje.

    Objavljeno: 13.5.2019 09:00
  • Bitcoin ponovno raste – presežena meja 7.000 8.000 dolarjev

    Po tem, ko je Bitcoin leta 2017 dosegel rekordno vrednost 20.000 dolarjev, da bi lani padel na »samo« 3.000 dolarjev, se v zadnjih tednih vrednost zopet strmo povečuje. Valutacija Bitcoina je te dni presegla 7.000 8.000 dolarjev, v zadnjih tednih pa se je vrednost povečala skoraj za 40%. Bitcoin je za sabo potegnil tudi druge kriptovalute, ki so večinoma v vzponu.

    Objavljeno: 12.5.2019 10:00
  • Nike ponuja meritev velikosti stopala z nadgrajeno resničnostjo

    Ste že kdaj prišli v zagato pri nakupu obutve prek spleta, ko niste bili prepričani katera številka stopala je najbolj primerna za izbrani izdelek? Nike bo kmalu ponudil priročno rešitev, ki lahko odpravi tovrstne dvome. Vse kar potrebujemo, je pametni telefon in aplikacija Nike Fit.

    Objavljeno: 12.5.2019 10:00
  • Intel in AMD napovedujeta prehod na 7-nm arhitekturo

    Intel bo junija kot kaže začel s prodajo prvih procesorjev za široko rabo, ki bodo narejeni v 10-nm arhitekturi, s čimer bodo končno vsaj delno nadoknadili zaostanek na tehnološkem področju, kjer so bili nekoč vodilni. A vse kaže, da se bo konkurenca zganila korak še prej, kot je bilo doslej pričakovano.

    Objavljeno: 11.5.2019 06:00
  • Hikvision kaže prihodnost video nadzora

    Udeležili smo se predstavitve podjetja Hikvision, sicer največjega proizvajalca varnostnih kamer (in povezanih sistemov) na svetu.

    Objavljeno: 10.5.2019 13:00
  • Huawei P30 podpira snemanje video posnetkov iz dveh kamer sočasno

    Huawei je z najnovejšo posodobitvijo sistemske programske opreme za telefone P30 in P30 Pro pridobil inovativno novo funkcionalnost - način dveh kamer (dual camera) za snemanje video posnetkov. Posodobitev je na telefone že začela prihajati, ne bodo pa je vsi uporabniki deležni naenkrat, ampak postopoma.

    Objavljeno: 10.5.2019 11:00
  • Tudi Samsung bo znal fotografirati v mraku

    Samsung je napovedal novo družino fotografskih tipal za vgradnjo v mobilne telefone ISOCELL Bright GW1, med katerimi je tipalo s kar 64 milijoni pik. Velikost posamezne pike je 0,8 μm, toliko kot pri današnjih najzmogljivejših tipalih z 48 milijoni pik, kar pomeni, da bo fizično tipalo še večje in s tem sposobno zajema večje količine svetlobe.

    Objavljeno: 10.5.2019 01:00
  • Intel Athena – prenosniki z resničnimi 9 urami delovanja

    Intel je v pričakovanju na junijski sejem Computex, na katerem proizvajalci v zadnjih letih množično prestavljajo nove prenosnike za novo sezono, spregovoril o projektu Athena, s katerim imajo ambicijo dvigniti baterijsko delovanje prenosnikov na realnih 9 ur.

    Objavljeno: 9.5.2019 13:00
  • Vdor v Binance odnesel za 40 milijonov dolarjev bitcoinov

    Ravno ko se je začel tečaj bitcoina pobirati, so hekerji vdrli v eno večjih in uglednejših menjalnic Binance in ukradli za 40 milijonov dolarjev bitcoinov. Kot so potrdili v Binance, so hekerji v eni sami transakciji uspeli odnesti 7000 bitcoinov. Gre za okrog dva odstotka bitcoinov, ki jih ima Binance v lasti. Menjalnica zagotavlja, da komitenti ne bodo oškodovani in da bodo izgubljene bitcoine povrnili.

    Objavljeno: 9.5.2019 12:00
  • Samsung bo morda moral preklicati prednaročila za Galaxy Fold

    Saga s težavami prvega mobilnega telefona z upogljivim zaslonom, s katerim naj bi Samsung odprl novo poglavje na področju mobilnosti, se nadaljujejo in zaostrujejo. Kot vemo, so se kmalu po uradni predstavitvi telefoni Galaxy Fold znašli v rokah izbrancev, predvsem predstavnikov medijev, a so ti kmalu sporočali težav z okvarami zaslona. Ravno s tem torej, kar naj bi bila udarna lastnost telefona.

    Objavljeno: 9.5.2019 10:00
  • Novi Pixel 3a, Nest Home Max in Android 10

    V množici novosti, ki se obetajo na osnovi umetne inteligence na konferenci I/O 2019, je Google predstavil tudi nekaj novih strojnih izdelkov, s katerimi želijo osvojiti širši krog uporabnikov kot doslej.

    Objavljeno: 8.5.2019 10:00
  • Google I/O 2019: novosti v znamenju varnosti in umetne inteligence

    Google je na razvojni konferenci I/O kot vsako leto predstavil kopico novosti, ki se tičejo skoraj celotne plate izdelkov in storitev družbe. Zanimivo je, da večina novosti izhaja iz napredka na področju umetne inteligence, strojnega učenja in koncepta digitalnih pomočnikov kot glavnega orodja prihodnosti, prek katerega bomo komunicirali z digitalnimi storitvami.

    Objavljeno: 8.5.2019 10:00
  • V Windows prihaja Linuxovo jedro!

    Microsoft je sporočil, da bo imela prihodnja inačica Windows 10 vgrajeno pravo Linuxovo jedro. Namesto emuliranega podsistema, ki so ga uvedli v Windows 10 in omogoča uporabo Linuxovih ukazov in knjižnic, bodo v navidezni stroj dodali polno Linuxovo jedro. (Da se razumemo, jedro Windows ostaja NT.)

    Objavljeno: 7.5.2019 13:00
  • Microsoft Build 2019

    Microsoft je v svojem domačem Seattlu gostoval konferenco Build, ki je načeloma namenjena razvijalcem programske opreme. Toda konferenca vsako leto postreže tudi s številnimi najavami novih tehnologij in funkcionalnosti za Microsoftove izdelke, ki jih nato uporabljamo v poslovnem in domačem okolju, tako na namizju, kot v oblaku. S tem skušajo zadržati interes javnosti, v prvi vrsti seveda programerjev, da še naprej uporabljajo in razvijajo izdelke okoli Microsoftovih tehnologij.

    Objavljeno: 7.5.2019 07:00
  • Ranljivost v poslovnih rešitvah družbe SAP predstavlja veliko tveganje za večino podjetij

    Podjetje Onapsis, ki je specializirano za področje varnosti, je objavilo podatke o novih metodah za izkoriščanje ranljivosti v poslovnih informacijskih sistemih SAP, zlasti tam, kjer podjetja ne skrbijo za redno in pravilno nastavitev varnostnih nastavitev. Po ocenah Onapsisa je takih skoraj 50.000 podjetij.

    Objavljeno: 6.5.2019 15:00
  • Evropska komisija Applu očita zatiranje konkurence

    Spletni ponudnik glasbe Spotify je v začetku letošnjega leta Evropski komisiji vložil uradno pritožbo glede ravnanja družbe Apple v zvezi z njihovo glasbeno storitvijo Apple Music, ki onemogoča pošteno konkurenco na Applovih izdelkih. Po pisanju Financial Timesa bo komisija zato odprla uradno preiskavo glede ravnanja družbe Apple v Evropi.

    Objavljeno: 6.5.2019 09:00
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji