Objavljeno: 12.5.2019 10:00

Bitcoin ponovno raste – presežena meja 7.000 8.000 dolarjev

Po tem, ko je Bitcoin leta 2017 dosegel rekordno vrednost 20.000 dolarjev, da bi lani padel na »samo« 3.000 dolarjev, se v zadnjih tednih vrednost zopet strmo povečuje. Valutacija Bitcoina je te dni presegla 7.000 8.000 dolarjev, v zadnjih tednih pa se je vrednost povečala skoraj za 40%. Bitcoin je za sabo potegnil tudi druge kriptovalute, ki so večinoma v vzponu.

Za kriptovalute je značilno, da je težko tolmačiti razloge za rast ali padec vrednosti, še posebno v časih, ko se zdi, da javnost ni več naklonjena kriptovalutam, oziroma se do njih obnaša bolj previdno, pač glede na izkušnje iz preteklih let. Vzemimo za primer le zadnje novice, da na Kitajskem pripravljajo odredbo o prepovedi rudarjenja in da so bili vnovič na delu tatovi, ki so iz kriptomenjalnice (tokrat Binance) izmaknili 7.000 bitcoinov (po sedanji vrednosti - skoraj 50 milijonov dolarjev).

Pa vendar je vrednost Bitcoina skokovito narasla. Najbrž ni povsem slučajno, da se vzporedno dogajajo prvi večji pretresi na svetovnih borzah s padanjem vrednosti delnic zaradi ohlajanja gospodarstev in trgovinske vojne, v katero sta vpletena predvsem ZDA in Kitajska.

Dodatek (14.5.) - vrednost je trenutno že na 8100 USD...

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji