Objavljeno: 12.5.2019 10:00

Nike ponuja meritev velikosti stopala z nadgrajeno resničnostjo

Ste že kdaj prišli v zagato pri nakupu obutve prek spleta, ko niste bili prepričani katera številka stopala je najbolj primerna za izbrani izdelek? Nike bo kmalu ponudil priročno rešitev, ki lahko odpravi tovrstne dvome. Vse kar potrebujemo, je pametni telefon in aplikacija Nike Fit.

Ta s pomočjo tehnike nadgrajene resničnosti (AR) posname stopala uporabnika in pri tem izmeri kar 13 kontrolnih točk, ne samo dolžino stopala, temveč tudi širino in obliko. Na podlagi teh podatkov zna program uporabniku svetovati, kateri model in velikost obuvala je varno naročiti prek spletne trgovine.

Seveda pa je pripomoček uporaben tudi v običajnih trgovinah, saj si značilnosti stopala lahko shranimo v nastavitev uporabniškega profila (se spomnite šale, da bodo spletni ponudniki kmalu vedeli vse o nas, tudi številko čevljev – no, zdaj smo tam). V trgovini nato hitro najdemo modele in številke, ki nam ustrezajo. Še več, v prihodnje bodo na podlagi teh podatkov trgovine znale že v naprej povedati, če je ustrezen izdelek na voljo v specifični poslovalnici.

Nike Fit bo v ZDA na voljo od julija, v Evropo pa pride v avgustu.

LMXc_1qCa8E

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji