Objavljeno: 9.5.2019 12:00

Vdor v Binance odnesel za 40 milijonov dolarjev bitcoinov

Ravno ko se je začel tečaj bitcoina pobirati, so hekerji vdrli v eno večjih in uglednejših menjalnic Binance in ukradli za 40 milijonov dolarjev bitcoinov. Kot so potrdili v Binance, so hekerji v eni sami transakciji uspeli odnesti 7000 bitcoinov. Gre za okrog dva odstotka bitcoinov, ki jih ima Binance v lasti. Menjalnica zagotavlja, da komitenti ne bodo oškodovani in da bodo izgubljene bitcoine povrnili.

Kot so pojasnili na Binance, se je napad začel že pred meseci, hekerji pa so potrpežljivo čakali na najustreznejši trenutek, da so uspeli prelisičiti varnostne ukrepe in iz vroče denarnice odtujiti 7000 bitcoinov. Denarnice, ki niso povezane v internet (cold wallet), so ostale nedotaknjene, zagotavljajo.

Dokler podrobnosti ne raziščejo, bodo na Binance onemogočili nalaganje in izplačevanje sredstev. Ocenjujejo, da bo trajalo vsaj en teden. Trgovanje bo ostalo omogočeno, le izplačila in vplačevanje svežih sredstev ne bo potekalo.

Vdor v Binance se glede na dolarsko protivrednost uvršča na šesto mesto največjih kraj kriptovalut. Na prvem mestu ostaja Coincheck, ki so mu januarja 2018 odnesli za pol milijarde dolarjev bitcoina. Kasnejši ali prejšnji vdori so manj boleči, ker je bil tečaj bitcoina tedaj pač nižji.

Ukradenim bitcoinom strokovnjaki že sledijo in bodo to počeli, dokler bo to možno. Napadalci so 7000 bitcoinov prenesli iz vroče denarnice v več manjših, kar so storili v eni transakciji. Potem so nadaljevali drobljenje vsot. To otežuje sledenje denarju, ker je kosov čedalje več. Prav tako je težko ugotoviti, kdo je ustvaril udeležene denarnice.

Medtem Binance zagotavlja, da bodo zlahka poplačali škodo.

Binance

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji