• Chrome OS z digitalnim pomočnikom

    Google je posodobil operacijski sistem Chrome OS s številnimi novimi zmožnostmi, med katerimi prevladuje digitalni pomočnik Google Assistant.

    Objavljeno: 29.9.2019 10:00
  • Google v boj proti deepfakom z deepfaki

    Moderne tehnologije, kot je strojno učenje in nevronske mreže, omogočajo pripravo izdelkov in manipulacije, ki si jih še pred nekaj leti nismo mogli zamisliti, danes pa jih težko ločimo od resničnosti. S tehnologijo deepfake lahko predrugačimo videoposnetke tako, da so na njih osebe, ki jih tam sploh ni bilo, s tehnologijo za sintezo govora pa jim lahko v usta polagamo poljubne besede. Google pravi, da je to lahko resen problem, proti kateremu se bodo borili z enako mero. Izdali so bazo 3000 videoposnetkov deepfake, ki jih lahko raziskovalci uporabijo za pripravo in trening orodij, namenjenih za prepoznavo deepfakov.

    Objavljeno: 29.9.2019 05:00
  • Logitech kupil najboljši program za video bloganje

    Priljubljeni proizvajalec dodatkov za računalnike in mobilne naprave Logitech namerava drzneje nastopiti na hitro rastočem trgu video bloganja.

    Objavljeno: 28.9.2019 10:00
  • Amazonova pametna očala in prstan

    Amazon, ki svojo digitalno pomočnico že ponuja v najrazličnejših oblikah, bo Alexo po novem prodajal tudi v podobi pametnih očal in prstana.

    Objavljeno: 28.9.2019 09:00
  • OnePlus predstavil televizor

    Pri podjetju OnePlus, ki se sicer ukvarja s proizvodnjo cenejših, a zmogljivih pametnih telefonov, so predstavili televizor OnePlus TV Q1.

    Objavljeno: 27.9.2019 10:00
  • Microsoft bo predstavil nov operacijski sistem

    Drugega oktobra bo Microsoft na posebni predstavitvi med drugim predstavil težko pričakovani operacijski sistem Windows Core OS.

    Objavljeno: 27.9.2019 08:00
  • K nam prihaja HTC Vive Cosmos

    HTC je na slovenski novinarski konferenci predstavil novi sistem navidezne resničnosti Vive Cosmos.

    Objavljeno: 26.9.2019 08:00
  • Oddaljene naprave v domačem brezžičnem omrežju

    Amazon je predstavil družino naprav, ki se bodo z domačim brezžičnim omrežjem povezale izven njegovega dometa.

    Objavljeno: 26.9.2019 06:00
  • Ustvarjeni za igralce računalniških iger – monitorji LG UltraGear

    LG že od nekdaj slovi po svojih monitorjih, še posebej po vrhunski kakovosti slike, ki jo prinašajo modeli LG UltraFine, in funkcijah za višjo storilnost, ki je na voljo v modelih UltraWide 21:9. UltraGear je ime novih LG-jevih monitorjev za računalniške igre, ki prinašajo najvišjo zmogljivost, potrebno za zabavo z računalniškimi igrami. Z visoko kakovostjo slike in izjemno hitrostjo so ti monitorji najboljša izbira za vse žanre iger. Ponudba modelov LG UltraGear igralcem zagotavlja konkurenčno prednost za igre na najvišji ravni, kjer lahko ravno monitor pomeni razliko med zmago in ponovnim začetkom.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 26.9.2019
  • Facebook kupil bralca misli

    Facebook je prevzel razvijalca naprav za branje možganskih signalov, ki upravljajo motorične funkcije telesa.

    Objavljeno: 25.9.2019 11:00
  • Robot podjetja Boston Dynamics obvlada gimnastiko

    Zadnji objavljeni video posnetki podjetja Boston Dynamics razkrivajo, da njihov robot po novem obvlada tudi gimnastiko. 

    Objavljeno: 25.9.2019 08:00
  • Pravica do pozabe zgolj znotraj evropskih meja

    Evropsko vrhovno sodišče je pritrdilo Googlu, ki trdi, da pravica do pozabe ni globalna.

    Objavljeno: 24.9.2019 11:00
  • Applova naročnina v Sloveniji, Googlova še ne

    Apple in Google sta splavila novi naročniški storitvi, ki obljubljata zimsko zalogo iger in aplikacij za prgišče evrov mesečno.

    Objavljeno: 24.9.2019 08:00
  • AMDjev procesor s šestnajstimi jedri zamuja

    AMD je prestavil izid prvega igričarskega procesorja s šestnajstimi jedri na svetu.

    Objavljeno: 23.9.2019 10:00
  • Facebook ukinil več deset tisoč aplikacij

    Facebook je prekinil sodelovanje z več kot štiristo razvijalci aplikacij na največjem družabnem omrežju.

    Objavljeno: 23.9.2019 08:00
  • dotBusiness - evidenca praznjenja komunalnih odpadkov

    V podjetju Medic smo v platformo dotBusiness in pripadajočo pametno aplikacijo vložili vse svoje znanje in izkušnje. S pomočjo oblačne tehnologije omogoča povezovanje, spremljanje in upravljanje aktivnosti na terenu in s pridobljenimi informacijami omogoča pridobivanje zanesljivih podatkov, ki bodo zagotovila optimalnost in učinkovitost službe za ravnanje z odpadki.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 23.9.2019
  • Samsung svetuje previdno ravnanje z upogljivimi zasloni v Galaxy Foldu

    Samsung je na sejmu IFA ponovno predstavil svoj prvi telefon Galaxy Fold, ki so ga morali po prvi predstavitvi v začetku poletja začasno umakniti iz prodaje, potem ko so že prvi preizkusi novinarjev zaslone uničili in razkrili kar več slabosti nove tehnologije upogljivih zaslonov.

    Objavljeno: 22.9.2019 20:00
  • Ali Apple pripravlja iPad Pro s tremi fotografskimi tipali?

    Na nedavni predstavitvi novih telefonov iPhone 11 je Apple predstavil tudi novo generacijo tablic iPad, ki sodijo v cenejši razred, a tokrat smo zaman čakali na prenovo zmogljivejših tablic iPad Pro. Toda kot vse kaže, je razvoj novih modelov v polnem zamahu, Apple pa jih bo verjetno predstavil na ločenem dogodku, morda že v tej jeseni, ko pridejo na vrsto bojda tudi novi prenosniki MacBook Pro.

    Objavljeno: 22.9.2019 20:00
  • Facebook ponuja prenovljene pomočnike Portal

    Facebook se je lani podal na področje strojne opreme s predstavitvijo pametnih video predvajalnikov Portal, ki združujejo pametno pomočnico in videokonferenčne funkcije v enem izdelku. Toda velikan na področju družabnih omrežij je na težek način spoznal, da je razvoj strojne opreme precej težji od programskih storitev, saj je Portal po vseh raziskavah dosegel skoraj neopazno majhen tržni delež, krepko pod 1%.

    Objavljeno: 22.9.2019 11:00
  • Apple iOS 13 je na voljo za prenos

    Apple je tako kot napovedano ob predstavitvi telefonov iPhone 11 objavil dokončno različico operacijskega sistema iOS 13 (za telefone) in iPadOS 13 (za tablice). Obenem so objavili tudi novo različico operacijskega sistema Watch OS 6 za pametne ure.

    Objavljeno: 20.9.2019 08:00
  • Predstavljen Huawei Mate 30, v Evropi ga ne bo

    Huawei je na novinarski konferenci v Münchenu predstavil nove telefone Mate 30 in Mate 30 Pro, ki so prvi novinci nastali po sankcijah ZDA proti kitajskemu velikanu. Zaradi tega na njih teče odprtokodni Android brez uradne podpore Googla. Novi telefoni so najboljše, kar zna narediti Huawei ta hip in lep dokaz njihovega inženirskega znanja. Svetovna predstavitev prav v Evropi je najbrž skrbna izbrana, čeprav telefonov v Evropi (in seveda ZDA) zaenkrat ne bo v prodaji.

    Objavljeno: 20.9.2019 08:00
  • Microsoft podpira ukinitev prepovedi poslovanja z družbo Huawei

    Brad Smith, aktualni predsednik družbe Microsoft je v nedavnem intervjuju za BBC javno pozval ameriško administracijo, da ukine prepoved poslovanja s kitajsko korporacijo Huawei. Prepričan je, da sodelovanje med družbama Microsoft in Huawei ne predstavlja nevarnost za ZDA, kar je bil glavni argument ob vzpostavitvi sankcij v začetku letošnjega leta.

    Objavljeno: 19.9.2019 13:00
  • HP Elite Dragonfly in 43-palčni dvojni monitor

    HP je predstavil nekaj zanimivih novosti na področju prenosnikov in monitorjev, s katerimi ciljajo predvsem na zahtevnejše poslovne uporabnike. HP Elite Dragonfly je hibridni računalnik (zaslon na dotik ga spremeni lahko v tablico), ki se lahko pohvali, da ima najmanjšo težo v kategoriji s 13-palčno diagonalo zaslonov: tehta namreč le 990 gramov.

    Objavljeno: 19.9.2019 08:00
  • IBM predstavlja svoj največji kvantni računalnik

    IBM je sporočil, da bo vsak hip nared njegov 53-kubitni kvantni računalnik, ki bo najzmogljivejši IBM-ov doslej. Postavili ga bodo v Quantum Computation Centru v New Yorku, kjer že stoji pet 20-kubitnih računalnikov, kmalu pa jih bo 14. Novi kvantni računalnik pa ne bo le večji, temveč prinaša vrsto novih tehnologij, ki omogočajo večjo zanesljivost in uporabo v oblaku.

    Objavljeno: 19.9.2019 05:00
  • Oracle Autonomous Linux

    Oracle je v okviru svoje vsakoletne razvojne konference OpenWorld Razkril kopico novosti, s katerimi nakazuje, da želijo v bližnji prihodnosti resneje konkurirati bolj zvenečim ponudnikom storitev in rešitev v oblaku.

    Objavljeno: 18.9.2019 08:00
  • Firefox bo izhajal na štiri tedne

    Že mnogo je minilo od časov, ko so verzije programske opreme izhajale redko in ko je preskok glavne številke pomenil korenito spremembo. Brskalniki so ekstremen primer, saj tale tekst nastaja v Firefoxu 69. V prihodnje pa bo šlo še hitreje, saj je Mozilla sporočila, da bodo prešli na štiritedenski ciklus.

    Objavljeno: 18.9.2019 05:00
  • Oblak je vsaj tako varen, kot strežniki v podjetju

    Podjetja so prihod storitev v oblaku tradicionalno doslej spremljala z dobršno mero nezaupljivosti, predvsem zaradi vprašanj povezanih z varnostjo. Toda storitve v oblaku so v zadnjih letih po tej plati dozorele in večina vodij za informacijsko varnost v podjetjih danes meni, da je oblak vsaj tako varen, če ne celo bolj, kot upravljano informacijsko okolje v podatkovnih centrih samih podjetij.

    Objavljeno: 17.9.2019 13:00
  • Pripravite se na umetno inteligenco na delovnem mestu

    Raziskovalna družba Gartner je v okviru konference Digital Workplace Summit v Londonu spregovorila o prihajajočemu naglemu vstopanju rešitev na temelju umetne inteligence v poslovno okolje, še posebej na delovna mesta v pisarnah. Po ocenah, naj bi tehnologija umetne inteligence, zlasti v obliki pametnih digitalnih pomočnikov postala uveljavljen vsakdanji pripomoček že do leta 2025.

    Objavljeno: 17.9.2019 08:00
  • Microsoft pripravlja Teams za Linux

    Microsoft je potrdil govorice, da pripravlja odjemalca za priljubljeno orodje za skupinsko delo Teams tudi za operacijski sistem Linux. Teams, ki bo med drugim v prihodnje nadomestil v poslovnem okolju zelo razširjeni Skype for Business, je danes sicer na voljo na skoraj vseh ostalih priljubljenih platformah: Windows, macOS, iOS in Android.

    Objavljeno: 16.9.2019 13:00
  • Google bo v svojem spletnem iskalniku favoriziral originalne medijske vsebine

    Spletni velikan je napovedal spremembe algoritmov.

    Objavljeno: 16.9.2019 10:25
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji