Objavljeno: 28.9.2019 10:00

Logitech kupil najboljši program za video bloganje

Priljubljeni proizvajalec dodatkov za računalnike in mobilne naprave Logitech namerava drzneje nastopiti na hitro rastočem trgu video bloganja.

Logitech je za 89 milijonov ameriških dolarjev ter dodatnih 29 milijonov v delnicah, katerih izplačilo je odvisno od doseganja zastavljenih ciljev, kupil ameriško podjetje Streamlabs. Slednje ponuja video blogerjem vrsto zmogljivih programskih orodij za prenašanje pretočnega videa na številne spletne platforme, med katerimi prednjačijo Twitch, YouTube, Mixer in Facebook. 

Najbolj znana njihova aplikacija je Streamlabs OB, ki video blogerjem omogoča, da med prenašanjem vsebine na istem zaslonu s pomočjo dodatne plasti z informacijami spremljajo darovane vsote denarja in berejo sporočila gledalcev. Med dodatnimi zmožnostmi programa velja omeniti bogato bero pripomočkov za prilagajanje, ki so združeni v tematske pakete. Podoben program za video bloganje je letos poleti izdal Twitch, a še zdaleč ni tako dodelan in zmogljiv kot pripomoček podjetja Streamlabs.

Podjetji ob združitvi nista razkrili, kakšni so njuni načrti za prihodnost, je pa jasno, da bo nakup okrepil Logitechovo prisotnost na področju igričarske industrije.

Streamlabs

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji