Objavljeno: 22.9.2019 20:00

Samsung svetuje previdno ravnanje z upogljivimi zasloni v Galaxy Foldu

Samsung je na sejmu IFA ponovno predstavil svoj prvi telefon Galaxy Fold, ki so ga morali po prvi predstavitvi v začetku poletja začasno umakniti iz prodaje, potem ko so že prvi preizkusi novinarjev zaslone uničili in razkrili kar več slabosti nove tehnologije upogljivih zaslonov.

Samsunga to ni odvrnilo, inženirjem so naročili izboljšave in zdaj je menda zopet nared za kupce. Toda video posnetek, ki so ga pravkar objavili, nakazuje, da je zaskrbljenost nad krhkostjo izdelka še naprej prisotna. Očitno pa je ta bojazen v celoti še vedno manjša od verjetne blamaže, če bi Samsung izdelek povsem umaknil iz ponudbe. Nenazadnje je Samsung nekaj podobnega že doživel (težave z baterijami Samsung Galaxy Note 7), kar jih je drago stalo, tako finančno kot pri ugledu.

V video posnetku navajajo, da morajo uporabniki na zaslon pritiskati previdno. Prav tako še enkrat opozarjajo, da je zaslon že opremljen z zaščitno folijo, ki jo uporabniki ne smejo snemati, pa tudi ne dodajati svojih lastnih, kot so nekateri vajeni pri današnjih telefonih. Nazadnje uporabnike opozarjajo na mehanizem zaklepanja zaslona z magneti, kar seveda lahko vpliva na druge kovinske predmete, ki se običajno znajdejo v žepih in torbicah. Predvsem ključi niso najbolj zaželeni v kombinaciji z nežnimi upogljivimi zasloni.

Video pač dokazuje, da tehnologija upogljivih zaslonov preprosto še ni nared za brezskrben način rabe, kot smo vajeni pri današnjih telefonih. Verjamemo pa, da se bo to spremenilo, saj je tehnologija šele na začetku razvojne poti. Po drugi strani pa je moč pričakovati, da se bodo rahlo spremenile tudi navade uporabnikov. Spomnimo se, kako brezskrbno so ravnali uporabniki prvih pametnih telefonov z velikimi zasloni, ki so jih mimogrede počili ali podrsali z drugimi predmeti. Te izkušnje so do te mere spremenile navade, da na zaslone pazijo bolj, kot nekoč.

VVUg4jjvX1A

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji