Objavljeno: 24.9.2019 08:00

Applova naročnina v Sloveniji, Googlova še ne

Apple in Google sta splavila novi naročniški storitvi, ki obljubljata zimsko zalogo iger in aplikacij za prgišče evrov mesečno.

Apple je skupaj z mobilnim operacijskim sistemom iOS 13 splavil igričarsko storitev Apple Arcade, ki je dostopna tudi v Sloveniji. Za pet evrov mesečno lahko naročniki neomejeno igrajo ekskluzivne in kakovostne naslove brez dodatnih stroškov. Poleg prenovljenega žabca Frogger med začetnimi šestdesetimi igrami najdemo številne, ki same po sebi opravičijo minimalni mesečni strošek. Od tovrstnih biserov velja izpostaviti vsaj Grindstone, Pinball Wizard, Dear Reader in Sayonara Wild Hearts. Več o najboljših naslovih, ki lahko jih mesec dni preizkušamo brezplačno, v prihodnji številki revije Monitor.

Googlov protiudarec se imenuje Play Pass in poleg iger ponuja tudi aplikacije. V zameno za pavšalno naročnino (5 USD) je naročnik upravičen do uporabe vseh naslovov iz zbirke brez oglasov in dodatnih stroškov v obliki nakupov v igrah (in aplikacijah). Za razliko od Appla, Google v razvoj posebnih aplikacij in iger za Play Pass ni vlagal, a kljub temu ponuja široko paleto najrazličnejših naslovov, med katerimi so tudi sicer precej dragi Accuweather, Star Wars: Knights of the Old Republic, Risk in Pic Stitch. Google Play Pass je za zdaj na voljo zgolj Američanom.

BBC

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji