Objavljeno: 22.9.2019 20:00

Ali Apple pripravlja iPad Pro s tremi fotografskimi tipali?

Na nedavni predstavitvi novih telefonov iPhone 11 je Apple predstavil tudi novo generacijo tablic iPad, ki sodijo v cenejši razred, a tokrat smo zaman čakali na prenovo zmogljivejših tablic iPad Pro. Toda kot vse kaže, je razvoj novih modelov v polnem zamahu, Apple pa jih bo verjetno predstavil na ločenem dogodku, morda že v tej jeseni, ko pridejo na vrsto bojda tudi novi prenosniki MacBook Pro.

Sodeč po virih blizu družbe in nekaterih fotografijah prototipov, naj bi novi iPad Pro imel kar tri fotografska tipala, tako kot nova iPhone 11 Pro in 11 Pro Max. Po navedbah virov naj bi Apple z njimi ciljal predvsem vse večje število video profesionalcev, ki pri snemanju uporabljajo kar pametne telefone in tablice.

V tem primeru naj bi iPad v eni napravi združeval kamero, kot tudi orodje za urejanje video posnetkov. Ta hip je sicer resnično zmogljivih video urejevalnikov za iPad še razmeroma malo, izjema je LumaFusion, vendar je povsem mogoče, da bi Apple za iPad pripravil svoj lasten urejevalnik Final Cut, ki deluje na Macih. Pa tudi Adobe bi utegnil svoj Premiere Pro prenesti v polni obliki na tablico.

Po drugi strani pa je tudi res, da je iPad zaradi svoje velikosti in teže precej bolj nerodno orodje za snemanje video posnetkov, kot so telefoni, ki jih lažje namestimo na palice za selfije, gimbale ali podobne pripomočke.

Za Apple bi bil korak proti video snemalcem povsem logična poteza, saj se že lep čas na vse načine trudijo, da bi iPad Pro prikazali kot orodje za profesionalno rabo, celo kot zamenjava za klasične prenosne računalnike.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji