Objavljeno: 19.9.2019 08:00

HP Elite Dragonfly in 43-palčni dvojni monitor

HP je predstavil nekaj zanimivih novosti na področju prenosnikov in monitorjev, s katerimi ciljajo predvsem na zahtevnejše poslovne uporabnike. HP Elite Dragonfly je hibridni računalnik (zaslon na dotik ga spremeni lahko v tablico), ki se lahko pohvali, da ima najmanjšo težo v kategoriji s 13-palčno diagonalo zaslonov: tehta namreč le 990 gramov.

Obenem se lahko pohvali tudi z rekordnim trajanjem delovanja: osnovi model deluje brez napajanja 16,5 ur, za doplačilo pa si je moč omisliti različico s kar 24,5 ur trajanja delovanja. Ohišje je iz magnezijeve litine, vsebuje pa Intelove procesorje Core s tehnologijo vPro osme generacije. Omisliti si je mogoče prenosnik s tja do 16 GB RAM in 2 TB velikimi pomnilniškimi enotami SSD.

Elite Dragonfly je med prvimi prenosniki z uradno podporo za Wi-Fi 6, opcijsko pa podpira tudi modem LTE 4. Tu sta še dva vmesnika Thunderbolt 3, vmesnika USB 3.1, HDMI, priključek za slušalke in bralnik prstnih odtisov. 13-palčni zasloni so na voljo v različici HD in 4K, lahko pa si omislimo tudi posebno različico z ožjim zornim kotom, ki preprečuje vidljivost na zaslon s strani.

Cena prenosnika je skladna z imenom Elite: v ZDA se prične se pri 1.549 dolarjih in lahko zlahka hitro naraste.

Precej nenavaden in za marsikoga potencialno zelo priročen utegne biti novi monitor HP S430c Curved Ultrawide Monitor. Ob kar 43,4-palčni diagonali in zakrivljenemu zaslonu ima posebnost, ki jo ne srečamo nikjer drugje: monitor premore dva vhoda za dve napravi (računalnika), pri katerih lahko iz obeh virov prikaže sliko ob sliki, seveda povsem brez robov. Vsak računalnik bo na zaslonu imel sliko ekvivalentno 24-palčnem monitorju.

Toda zanimivosti se s tem ne končajo. S pomočjo programske opreme HP Device Bridge lahko dva računalnika krmilimo z isto tipkovnico in miško, med obema zaslonoma pa deluje celo tehnika prenosa podatkov povleci in spusti. V tem primeru se bodo podatki prenesli iz računalnika v računalnik prek interne USB-C povezave vgrajene v samem monitorju. Za nekatere scenarije rabe vsekakor izredno zanimiva možnost. Seveda lahko monitor uporabljamo tudi za prikaz slike samo enega računalnika, pri čemer lahko računamo na ločljivost slike 3.840 x 1.200 pik (razmerje slike 32:10). Cena monitorja znaša v ZDA 999 dolarjev.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji