Objavljeno: 28.9.2019 09:00

Amazonova pametna očala in prstan

Amazon, ki svojo digitalno pomočnico že ponuja v najrazličnejših oblikah, bo Alexo po novem prodajal tudi v podobi pametnih očal in prstana.

Amazonova pomočnica Alexa, ki je med drugim na voljo tudi Slovencem, bo na vprašanja po novem odgovarjala s pomočjo pametnih očal ali prstana. Očala Echo Frames, ki tehtajo 31 gramov in so primerna za vgradnjo korekcijskih stekel, so vgrajeni tehnologiji navkljub lahka in prijetna za nošenje. Alexa na vprašanja čaka s pomočjo usmerjenih mikrofonov, ki so vgrajeni v okvir očal in jih je v času, ko si želimo zasebnosti, moč izklopiti. Odgovore Amazonova digitalna pomočnica posreduje z (za zdaj) nerazkrito tehnologijo do ušes uporabnika. Poznavalci menijo, da gre za podoben prenos zvoka prek kosti kot v primeru že analiziranih pametnih očal Bose Frames.

Drug zanimiv izdelek z digitalno pomočnico Alexo, prstan Echo Loop se aktivira, ko uporabnik pritisne skrit gumb na notranji strani naprave. Uporaba prstana je olajšana z ustrežljivim vibriranjem, ki nakaže, kdaj moramo v napravo govoriti oziroma kdaj jo poslušati.

Oba izdelka sta povabljenim Američanom (Amazon Day One Product) že na voljo v spletni trgovini Amazon.com.

Amazon

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji