Objavljeno: 27.9.2019 08:00

Microsoft bo predstavil nov operacijski sistem

Drugega oktobra bo Microsoft na posebni predstavitvi med drugim predstavil težko pričakovani operacijski sistem Windows Core OS.

Windows Core OS bo okleščena različica operacijskega sistema Windows 10, ki naj bi se neposredno spopadla z vedno bolj priljubljenim Googlovim operacijskim sistemom Chrome OS. Novinca bomo v prihodnosti našli na najrazličnejših napravah od prenosnikov in upogljivih računalnikov, pa vse do večpredstavnostnih sistemov Surface Hub 2 in naprav, ki so združljive z razširjeno resničnostjo, kakršna so na primer večpredstavnostna očala HoloLens 2.

Windows Core OS bo modularen, razširljiv z dodatnimi lupinami, ki jih bodo lahko ustvarjali tudi tuji programerji in bodo uporabniku na voljo z najrazličnejših virov. Podobno kot pisarniški paket v oblaku Office 365 bo Windows Core OS zelo prilagodljiv in v praksi raznolik glede na področje uporabe. Tako bo na primer receptor v hotelu po zagonu naprave imel popolnoma drugačno sliko na ekranu od sodelavca v restavraciji. Več bo znanega po 2. oktobru. 

Digital Trends

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji