• Huawei in Audi z avtonomnimi vozili za kitajski trg

    Huawei in Audi sta oznanila sodelovanje pri razvoju tehnologije, ki bo omogočala popolnoma avtonomno vožnjo vozil, namenjenih kitajskemu trgu.

    Objavljeno: 13.10.2018 09:00
  • Samsungovo neprijetno presenečenje

    Če lahko verjamemo govoricam, bodo Samsungovi telefoni prihodnosti brez 3,5 mm vhoda za slušalke.

    Objavljeno: 12.10.2018 10:00
  • Google ne bo sodeloval s Pentagonom

    Google se ne bo potegoval za sodelovanje z ameriškim obrambnim ministrstvom v projektu JEDI (Joint Enterprise Defense Infrastructure cloud).

    Objavljeno: 11.10.2018 19:00
  • Prvi telefon s štirimi kamerami/objektivi

    Samsung je na dogodku v Milanu (ki je potekal hkrati z dogodkom v Kuala Lumpurju, Malezija) predstavil prvi telefon s štirimi objektivi, Samsung Galaxy A9, videli pa smo tudi model A7, ki ima tri objektive. Slednji je bil predstavljen pred kratkim in ga pri Monitorju že preizkušamo.

    Objavljeno: 11.10.2018 13:00
  • Lenovo ponovno največji proizvajalec računalnikov na svetu

    Kitajski proizvajalec PCjev (in še česa) je v tretji četrtini leta 2018 ponovno prodal več računalnikov kot HP.

    Objavljeno: 11.10.2018 08:00
  • Google proti Microsoftu

    Google je predstavil napravo Pixel Slate, s katero bo neposredno konkuriral Microsoftu in tablici / računalniku Surface.

    Objavljeno: 10.10.2018 10:00
  • Google predstavil telefon Pixel 3

    Google je uradno predstavil tretjo različico telefona Pixel.

    Objavljeno: 10.10.2018 08:00
  • Intelovi novi procesorji

    Kot smo napovedali že včeraj, je Intel na svojem jesenskem dogodku predstavil nove procesorje.

    Objavljeno: 9.10.2018 11:00
  • Apple vztraja, da njihovi strežniki nimajo »kitajskih vohunskih čipov«

    Reuters poroča, da je Apple ameriškemu Kongresu poslal poročilo, v katerem zagotavlja, da Bloombergovo poročilo o kitajskih »vohunskih čipih«, ki naj bi bili v Super Microvih strežnikih, ki jih uporablja tudi Apple – ne drži.

    Objavljeno: 9.10.2018 10:00
  • Google z afero podobno Facebookovi »Cambridge Analytica«

    Google je v zapisu na svojem blogu razkril, da so v okviru internega varnostnega pregleda vseh svojih servisov že marca letošnjega leta odkrili programsko napako v servisu Google+, ki je zunanjim aplikacijam omogočala nepooblaščen dostop do osebnih informacij uporabnikov servisa. Zelo podobno torej, kot je razkrila letošnja Facebookova afera Cambridge Analytica.

    Objavljeno: 9.10.2018 09:00
  • Intel bo danes predstavil procesorje devete generacije

    Čez nekaj ur (ob 16h po našem času) bo znano, katere novosti procesorski velikan pripravlja kot odgovor na AMDjevo invazijo s procesorji Ryzen.

    Objavljeno: 8.10.2018 11:00
  • Kalifornija predpisuje močna gesla

    V Kaliforniji so po hitrem postopku (potrebna sta bila le približno dva tedna) sprejeli zakon, ki proizvajalcem računalniških internetno povezanih naprav narekuje implementacijo mehanizmov za zagotovitev močnejših, predvsem pa unikatnih gesel.

    Objavljeno: 8.10.2018 08:00
  • Bo fragmentacija spodkopala spletno varnost?

    Obdajata nas dva viharja – geopolitični in »kiber-politični«. Zdi se, kot da nihče ne zaupa več nikomur, fragmentiran spletni svet pa zaznamujeta sumničavost in zmeda. Spletna varnost je na razpotju in odločiti se je treba, v katero smer naj gre njen razvoj. Odločitev, ki bo oblikovala prihodnost industrije in varnost spletnega prostora, ni enostavna, saj se bodo posledice dotaknile življenja vseh.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 8.10.2018
  • Apple pripravlja omejitev samostojnega popravljanja računalnikov

    V novih Applovih osebnih računalnikih in prenosnikih (2018 MacBook Pro, iMac Pro) je vgrajen sistem, s katerim bo Apple onemogočil popravljanje pri nepooblaščenih serviserjih in menjavanje sestavnih delov. To omogoča novi čip T2, ki vsebuje programsko zaporo. Če zamenjamo bistveno komponento računalnika, bo ta ostal zaklenjen, dokler ga Applov pooblaščeni serviser ne bo odklenil.

    Objavljeno: 6.10.2018 12:00
  • Roboti bodo pomagali v gradbeništvu

    Umetna inteligenca, še posebej pa računalniški vid omogočajo hiter razvoj robotov za posebne namene, kjer doslej še niso bili prisotni. Roboti so že precej časa prisotni v proizvodnji, na primer avtomobilov, vse pa kaže, da je gradbeništvo naslednje gospodarsko področje, kjer bodo našli utemeljene in koristne načine rabe.

    Objavljeno: 6.10.2018 07:00
  • mBills uvaja še plačilno kartico

    O aplikaciji Hal mBills smo že pisali, gre za mobilno denarnico, torej aplikacijo, s katero lahko plačujemo pri sodelujočih podjetjih.

    Objavljeno: 5.10.2018 09:00
  • Ford predlaga univerzalni jezik za samovozeče avtomobile

    Kljub temu, da so pravila obnašanja v prometu jasno določena s prometnimi predpisi, je v praksi še vedno precej dogajanja odvisnega od neverbalne komunikacije, denimo med voznikom avtomobila in pešcem, oziroma kolesarjem. Pešec tipično pogleda voznika v vozilu, ta pa mu zelo pogosto s kimanjem ali roko da vedeti, da mu daje prednost. Takih napol podzavestnih signalizacij je več, kot si morda prestavljamo.

    Objavljeno: 5.10.2018 09:00
  • Ali Google pripravlja tudi Pixel 3 Mini?

    Le nekaj dni pred predstavitvijo nove generacije telefonov Pixel 3, so pri Googlu zopet podžgali namige, da je v pripravi tudi tretji, po vsej verjetnosti manjši Pixel 3. V enem od svojih blogov so objavili fotografije štirih telefonov, od katerih so trije brez dvoma premajhni, da bi bili verjetni. Pri tem se nagajivo sprašujejo »kako majhen je premajhen?« in pri tem odgovarjajo, da bo naslednji telefon vendarle nekoliko večji od teh.

    Objavljeno: 5.10.2018 08:00
  • Kitajska v ameriške matične plošče menda vgrajevala prisluškovalne čipe

    V matičnih ploščah Super Micro, ki so jih uporabljala številna ameriška podjetja, denimo Apple ali Amazon, naj bi bili vgrajeni kitajski čipi za prisluškovanje, trdi Bloomberg. Matične plošče je zasnovalo kalifornijsko podjetje Super Micro, proizvajale pa so se na Tajvanu in na Kitajskem. Apple, Amazon in Super Micro so odločno zanikali trditve.

    Objavljeno: 5.10.2018 05:00
  • Sodelovanje dveh glavnih združenj na področju veriženja blokov

    Tehnologija veriženja blokov (blockchain) je še zelo mlada, njen uspeh pa je v marsičem odvisen tudi od tega, koliko bodo standardi in tehnologije na tem področju enotni. Pretirano vejenje na različne alternative bi vsekakor prej škodovalo kot koristilo, saj se zaradi tega potencialni uporabniki najbrž težje odločajo, katere tehnologije uporabiti. V dvomih bo marsikdo raje počakal.

    Objavljeno: 4.10.2018 09:00
  • Po preimenovanju standardov prihaja Wi-Fi 6

    Združenje Wi-Fi Alliance je naposled vendarle spoznalo, da je dosedanje imenovanje omrežnih standardov preveč komplicirano, celo zmedeno. Brezžični omrežni vmesnik 802.11n je denimo starejši od 802.11ac, kar nepoznavalci zgolj ob prebiranju oznake zlahka zamenjajo. Kupcem je zato iz oznak težko razbrati, katere napredne tehnologije uporablja določena naprava.

    Objavljeno: 4.10.2018 08:00
  • Krmiljenje programov na Androidu z glasom

    Google je skoraj dve leti razvijal zanimivo rešitev Voice Access, ki omogoča, da mobilne naprave skoraj v celoti krmilimo zgolj s pomočjo govorjenih ukazov. Čeprav je orodje, ki je pravkar zaključilo beta testiranje, namenjeno v prvi vrsti ljudem s posebnimi potrebami, so možnosti, ki jih ponuja, zanimive tudi za precej širši krog uporabnikov.

    Objavljeno: 3.10.2018 12:00
  • Microsoft predstavlja nove strojne izdelke Surface

    Microsoft je na dogodku posvečenemu strojni opremi predstavil nove izdelke pod lastnim tržnim imenom Surface, pri čemer sta v ospredju predvsem nova tablica Surface Pro 6 in prenosnik Surface Laptop 2.

    Objavljeno: 3.10.2018 08:00
  • Tim Berners-Lee z novim projektom za zasebnost

    Oče svetovnega spleta Tim Berners-Lee se je lotil novega projekta, s katerim želi uporabnikom spleta vrniti nadzor nad lastnimi podatki, ki jih danes vse preveč zlorabljajo ponudniki spletnih storitev. Skupaj z raziskovalci univerze MIT so začeli razvijati projekt Solid, odprtokodno platformo za upravljanje osebnih podatkov, ki bo namenjena končnim uporabnikom.

    Objavljeno: 2.10.2018 08:00
  • Usnjen prenosnik

    HP je naredil prenosnik, pri katerem je ključni element zunanjosti ohišja pravo usnje. V ta naravni material so obleki praktično vse dele ohišja, kjer je te smiselno (brez zaslona, tipkovnice, sledilne ploščice, rež za vmesnike), usnje pa s svojo upogljivostjo vrši tudi pomembno vlogo pri nastavljanju kot zaslona.

    Objavljeno: 2.10.2018 08:00
  • ERP

    Initial Coin Offering (ICO) je velikokrat slišan termin leta 2018. Je način zbiranja sredstev, kjer novonastali projekti prodajajo svoje kriptožetone v zameno za bitcoine ali ether (kriptožeton ki poganja Ethereum blockchain). Z drugimi besedami, je kot nekakšno kotiranje na borzi (IPO), kjer investitorji kupijo deleže v podjetju.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 1.10.2018 09:00
  • Google pripravlja tablico z Chrome OS in Okni

    Vse kaže, da novi telefoni Pixel 3 ne bodo edina novost, ki jo pripravlja Google za letošnjo jesen. Po spletu so se razširile informacije, da bo Google predstavil tablico ali bolje rečeno hibridni računalnik (tipkovnica bo služila kot pokrov), ki bo uporabljal operacijski sistem Chrome OS. Tablica naj bi bila nekakšna logično nadaljevanje današnjih prenosnikov Pixelbook, Google pa naj bi jo uporabljal kot referenčni izdelek za promocijo Chrome OS.

    Objavljeno: 1.10.2018 08:00
  • Odkrit virus, ki preživi formatiranje

    Včasih je veljalo, da s formatiranjem računalnika in ponovno namestitvijo operacijskega sistema zagotovo pobrišemo vso nesnago. Že pred časom smo pisali, da se je to spremenilo, in najnovejša odkrita zlonamerna programa oprema to potrjuje. Ruski Lojax namreč preživi tudi ponovno namestitev.

    Objavljeno: 1.10.2018 05:00
  • Izboljšajte uspešnost podjetja s profesionalnimi oblačnimi storitvami

    Zanesljiv način, kako izboljšati uspešnost podjetja, je standardizacija poslovnih procesov in optimizacija poslovanja preko nadgradnje informacijskega sistema. Ključni korak pri tej spremembi je izbira pravega sistema za načrtovanje virov podjetja (ERP) in upravljanja odnosov s strankami ter dobavitelji (CRM).

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 1.10.2018
  • Domino Sistemi

    Zaščita pred škodljivimi programi/ virusi

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 1.10.2018
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji