Objavljeno: 1.10.2018 08:00

Google pripravlja tablico z Chrome OS in Okni

Vse kaže, da novi telefoni Pixel 3 ne bodo edina novost, ki jo pripravlja Google za letošnjo jesen. Po spletu so se razširile informacije, da bo Google predstavil tablico ali bolje rečeno hibridni računalnik (tipkovnica bo služila kot pokrov), ki bo uporabljal operacijski sistem Chrome OS. Tablica naj bi bila nekakšna logično nadaljevanje današnjih prenosnikov Pixelbook, Google pa naj bi jo uporabljal kot referenčni izdelek za promocijo Chrome OS.

Vir: AboutChromebooks

Tablica, ki nastaja pod delovnim imenom Nocturne, naj bi imela zaslon z zelo visoko ločljivostjo, vsaj 2.400 x 1.600 pik, kot pri sedanjih Pixelbookih, zelo verjetno pa celo višjo, govori se o 3.000 x 2.000 pikah. Manjša možnost je tudi, da bi Google tablico ponudil v različnih velikostih, od tu pa tudi razlike v navedbah ločljivosti.

V zadnjih dneh je pricurljala še ena zanimivost, ki menda izhaja iz analize izvorne kode projekta Chromimum OS. Tablica bo kot vse kaže podpirala tudi Windows 10, morda celo kot tovarniško prednastavitev, kjer bo uporabnik izbral, kateri operacijski sistem želi uporabljat. Google očitno pragmatično stavi na različne možnost uporabe strojne opreme, kar jim lahko zagotovi dovolj velike prodajne količine in s tem kritje razvojnih stroškov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji