Objavljeno: 2.10.2018 08:00

Usnjen prenosnik

HP je naredil prenosnik, pri katerem je ključni element zunanjosti ohišja pravo usnje. V ta naravni material so obleki praktično vse dele ohišja, kjer je te smiselno (brez zaslona, tipkovnice, sledilne ploščice, rež za vmesnike), usnje pa s svojo upogljivostjo vrši tudi pomembno vlogo pri nastavljanju kot zaslona.

HP Spectre Folio 13 je v bistvu hibridni računalnik, kjer lahko zaslon s pomočjo posebnega nosilca premaknemo v različne položaje, spremenimo pa ga lahko tudi v eleganten tablični računalnik, vendar tipkovnica ni nikoli ločljiva. Kupci bodo lahko izbirali med dvema barvnima odtenkoma usnja, konjak rjavo in bordojsko rdečo.

S tehnične plati ima prenosnik vselej 13,3-palči zaslon ločljivosti HD ali 4K, procesorje Core i5 ali Core i7 osme generacije, vsaj 8 GB RAM in 256 GB velik SSD in ozvočenje Bang & Olufsen. Na zahtevo kupca ima lahko prenosnik do 16 GB RAM in do 2 TB velik SSD. Pomembno je, da je računalnik zasnovan brez ventilatorjev, z enim polnjenjem akumulatorja pa naj bi lahko deloval celo do 18 ur.

Cene se v ZDA pričnejo pri 1.299 dolarjih za osnovni model s Core5 in 1.399 dolarjih s procesorjem Core i7. Kdor želi imeti tudi povezljivost LTE, mora odšteti vsaj 1.499 dolarjev. Različice z zasloni 4K pridejo v prodajo nekoliko kasneje.

BVfkbyxcY5g

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji