Objavljeno: 3.10.2018 08:00

Microsoft predstavlja nove strojne izdelke Surface

Microsoft je na dogodku posvečenemu strojni opremi predstavil nove izdelke pod lastnim tržnim imenom Surface, pri čemer sta v ospredju predvsem nova tablica Surface Pro 6 in prenosnik Surface Laptop 2.

Nova tablica Surface Pro 6, ki jo lahko s priključljivo tipkovnico spremenimo v hibridni računalnik, ima nove procesorje Intel osem generacije, ki nudijo občutno hitrejše delovanje a hkrati manjšo porabo energije. Z enim polnjenjem akumulatorjev naj bi Novi Surface Pro deloval že kar spodobnih 13,5 ur.

Zunanjost in zgradba tablice sta zelo malo spremenjena, so pa izboljšali zaslon, ki zdaj nudi 267 pik na palec (ločljivost 2.736 x 1.824 pik) ob velikosti diagonale 12,3 palcev in razmerju slike 3:2. Osnovni model ima vgrajen procesor Core i5, 8 GB RAM in SSD velikosti 128 GB, cena pa se v ZDA prične pri 899 dolarjih. Na zgornjem koncu srečamo tablico s procesorjem Core i7, 16 GB RAM in 1 TB veliko enoto SSD, za kar bo treba odšteti 2.299 dolarjev.

Tablica je dobila tudi izboljšano fotografsko tipalo z ločljivostjo 8 milijonov pik, na prednji strani pa dobimo 5-milijonsko tipalo. Surface Pro 6 je ohranil vmesnik USB 3.0, kljub namigom pa niso posegli po vmesniku USB-C.

Poleg tablice bo zanimiv prenosnik Surface Laptop 2, ki je kar 85% hitrejši od predhodnika. Poleg zmogljivejši procesorjev, ki zagotavljajo trajanje delovanja tja do 14,5 ur, je prenosnik dobil zaslon z višjim kontrastnim razmerjem in novo barvo ohišja, ki je zdaj mat črna. Cene novega modela se pričnejo pri 999 dolarjih.

Ob prenosniku in tablici je Microsoft predstavil tudi novo generacijo računalnika vse-v-enem Surface Studio 2, ki je namenjen predvsem oblikovalcem, saj ga lahko z nagibom 28-palčnega zaslona PixelSense Display spremenimo v risalno tablo. Nova generacija prinaša 50% višjo grafično zmogljivost, vmesnik USB-C in pisalo z zaznavo 4.096 različnih nivojev pritiska na površino. Po pričakovanjih cena ni ravno nizka, saj bo treba odšteti vsaj 3.499 dolarjev.

Povsem nove pa so slušalke Surface Headphones, ki poleg dobrega zvoka prinašajo nekatere novosti v to kategorijo izdelkov. Poleg sistema za zmanjševanje šumov iz okolice, kar imajo že skoraj vse boljše slušalke, zna samodejno sprožiti premor pri predvajanju glasbe ali video posnetka, če slušalke snamemo z glave. Poleg tega ima vgrajeno podporo za pomočnico Cortana.

pAueQoU8TQQ

dwK422sLD-s

RmVAbB3M-4Y

xFe_ZYtfsZg

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji