• Klasična ura v povezavi s telefonom

    Ressence predstavlja koncept prvega pravega hibrida, klasično mehansko uro Type 2 e-Crown, ki se zna povezati s pametnim telefonom iPhone.

    Objavljeno: 14.1.2018 10:00
  • (Ne tako) Navidezna telovadba

    Podjetje Black Box VR predstavlja zanimiv projekt, v katerem združuje navidezno resničnost s pravo telovadbo.

    Objavljeno: 13.1.2018 10:00
  • Google Duo omogoča klicanje uporabnikov brez aplikacije

    Googlova aplikacija za neposredno sporočanje in klice Duo po novem omogoča pogovore s stiki, ki na telefonu (še) nimajo ustreznega programa.

    Objavljeno: 13.1.2018 09:00
  • Pametna pižama

    Med boljšimi izdelki, predstavljenimi na letošnjem sejmu CES v Las Vegasu, je pametna pižama podjetja Xenoma.

    Objavljeno: 12.1.2018 07:00
  • Novosti sejma CES 2018

    V Las Vegasu poteka sejem CES 2018, na katerem vsi večji proizvajalci elektronske opreme predstavljajo svoje favorite za prihajajoče leto.

    Objavljeno: 11.1.2018 13:00
  • Kitajski iCloud

    Apple bo upravljanje oblačne storitve iCloud na Kitajskem prepustil lokalnemu podjetju Guizhou-Cloud Big Data (GCBD).

    Objavljeno: 11.1.2018 07:00
  • Windows hibrid s procesorjem ARM

    Po Asusu in HPju so tudi pri Lenovu predstavili svoj prvi Windows hibrid z vgrajenim procesorjem ARM.

    Objavljeno: 11.1.2018 04:00
  • Kodak se podaja v kriptosvet, delnico katapultiralo

    Da še vedno vlada kriptomrzlica, zaradi katere vsaka omemba kriptovalut povzroči nagel dvig vrednosti česarkoli, je danes dokazal Kodak. Vrednost njegovih delnic se je več kot podvojila, potem ko je podjetja napovedalo, da se bo resno podalo v kriptožetone in tehnologijo veriženja blokov (blockchain).

    Objavljeno: 10.1.2018 16:00
  • Intel sodeluje s Ferrarijem

    Intel bo z umetno inteligenco pomagal Ferrariju pri analizi dirk.

    Objavljeno: 10.1.2018 07:00
  • Microsoftovi popravki škodijo AMDjem

    Microsoft je izdal prve popravke za ranljivost Meltdown, ki škodujejo nekaterim AMDjevim procesorjem do te mere, da popolnoma ustavijo računalnik.

    Objavljeno: 10.1.2018 04:00
  • Apple z (ne tako) poceni menjavo baterij

    Apple je kritike namernega upočasnjevanja telefonov iPhone z iztrošeno baterijo utišal z nespodobno ponudbo cenejše menjave baterijskih vložkov.

    Objavljeno: 9.1.2018 07:00
  • LGjev robot zamočil na odru

    LG je na sejmu CES 2018 v Las Vegasu neuspešno predstavil domačega robota z imenom Cloi.

    Objavljeno: 9.1.2018 05:00
  • GoPro razmišlja o prodaji

    Prvak akcijskih kamer GoPro naj bi s pomočjo podjetja JPMorgan Chase iskal potencialne kupce.

    Objavljeno: 9.1.2018 04:00
  • Brezžične slušalke za naglušne

    Podjetje Nuheara v Las Vegasu predstavlja brezžične slušalke, ki bodo poleg priročnega predvajanja glasbe naglušnim pomagale slišati.

    Objavljeno: 8.1.2018 05:00
  • Samsungov zid

    Na sejmu elektronike CES 2018 v Las Vegasu je Samsung predstavil največji domači zaslon doslej.

    Objavljeno: 8.1.2018 04:00
  • Acer Swift 7 – najtanjši prenosnik na svetu

    Acer še ni pozabil neuradne tekme, kdo bo naredil najtanjši prenosnik na svetu. Zdaj je to postal njihov model Swift 7, ki z debelino le 8,98 milimetrov prekaša vse dosedanje izdelke z okolji Windows in macOS.

    Objavljeno: 8.1.2018 01:00
  • Kakšne težave ima Google s svojimi kolesi

    Google je za svoje zaposlene v Mountain Viewu kupil 1100 pisanih živobarvnih koles, ki so jih poimenovali Gbikes, s katerimi naj bi se ti vozili med različnimi Googlovimi stavbami. A izkazalo se je, da ta kolesa izginjajo s hitrostjo 100-250 na teden. In to ne zato, ker bi jih kradli, temveč ker so jih posvojili kar vsi prebivalci Mountain Viewa in se zdaj z njimi vozijo po opravkih. Tudi h konkurenci.

    Objavljeno: 7.1.2018 13:00
  • Trg oblačnih storitev je bil v letu 2017 vreden 180 milijard dolarjev

    Sodeč po raziskavi družbe Synergy Research, so ponudniki s storitvami v oblaku lani zaslužili že kar 180 milijard dolarjev, kar je 24% več kot v letu pred tem.

    Objavljeno: 7.1.2018 01:00
  • Vuzix Blade – pametna očala s pomočnico Amazon Alexa

    Ameriško podjetje Vuzix, eden od pionirjev na področju nadgrajene resničnosti, je na sejem CES pripeljal povsem nov model pametnih očal, s katerimi cilja tako na poslovne uporabnike, kot potrošnike. Vuzix Blade so prva pametna očala, ki jih od zunanje težko ločimo od običajnih (sončnih) očal, obenem pa ima vgrajeno podporo za pametno pomočnico Amazon Alexa.

    Objavljeno: 7.1.2018 01:00
  • Televizor, ki se zvije v škatlo

    Korejski LG je za sejem CES pripravil še eno novost, ki nakazuje televizorje prihodnosti – 65-palčni televizor z zaslonom OLED, ki se lahko upogne in zvije v majhno škatlo in s tem povsem umakne, kadar ni v rabi.

    Objavljeno: 7.1.2018 01:00
  • Največja biometrična baza na svetu ranljiva

    Največjo biometrično podatkovno bazo na svetu ima Indija, v njej pa je shranjenih več kot milijarda zapisov. Gre za bazo Aadhaar, ki vsebuje fotografije, prstne odtise, posnetke mrežnice (retina) in druge osebne podatke Indijcev. Sedaj pa so ugotovili, da podatke iz te baze odtekajo in jih je mogoče kupiti že za 500 rupij (sedem evrov) po osebi.

    Objavljeno: 5.1.2018 16:00
  • Procesor-gate: Apple potrdil ranljivost v skoraj vseh izdelkih, vsi proizvajalci hitijo s popravki

    Tretji dan po razkritju velike varnostne ranljivosti v praktično vseh modernih procesorjih prihajajo na dan nove podrobnosti. Apple je v sporočilu za javnost potrdil, da se ranljivost tiče skoraj vseh njihovih izdelkov, zato so že pripravili prve popravke: iOS 11.2, macOS 10.13.2 in tvOS 11.2. Edini izdelki, ki jih ni treba zaradi ranljivosti posodobiti, so ure Apple Watch in watchOS.

    Objavljeno: 5.1.2018 01:00
  • Intel zmanjšuje pomen ranljivosti procesorjev, medtem pa je njegov direktor prodal delnice družbe

    Afera z varnostno ranljivostjo procesorjev, kot kaže ne samo Intelovih, dobiva vse večje razsežnosti. Prav neverjetno je, koliko nasprotujočih izjav, tudi uradnih, je bilo mogoče prebrati po razkritju ranljivosti in najbrž bo potrebno še nekaj časa, da se izkristalizira dejanska resnica.

    Objavljeno: 4.1.2018
  • Intelov procesor z vgrajeno AMD-jevo grafiko

    To, kar se je še pred leti zdelo nemogoče, postaja resničnost. Intel in AMD sta bila zgodovinsko gledano vedno neposredna tekmeca, včasih celo sovražnika. Toda zdaj sta ugotovila, da je čas za sodelovanje, prvi rezultat pa bo novi procesor za prenosnike računalnike, ki bo imel v sebi vgrajeno prilagojeno različico grafičnega procesorja AMD Radeon RX Vega M.

    Objavljeno: 3.1.2018 01:00
  • Resna napaka v Intelovih procesorjih!

    Kot kaže, je na pomolu še eden velik škandal, ki bo prizadel praktično vse računalniške izdelke z vgrajenimi procesorji družbe Intel. Po pisanju portala The Register so v arhitekturi in dizajnu mikroprocesorjev odkrili zelo resno varnostno pomanjkljivost, ki bi lahko zlonamernim programom in hekerjem potencialno omogoči vpogled v vsebino zaščitenega pomnilnika, ki ga uporablja jedro. Normalni programi do tega pomnilnika ne bi smeli nikoli dostopati.

    Objavljeno: 3.1.2018
  • Startup Oben pripravlja digitalnega dvojčka oseb

    Mlado podjetje Oben (po nemški besedi »nad«) si je zadalo cilj, da bo razvilo tehnologijo, s katero lahko v navideznem svetu upodobi kogarkoli, z natančno reprodukcijo videza in glasu. Vse skupaj bo povezano z algoritmi umetne inteligence, ki bodo omogočali interakcijo z digitalnim dvojčkom PAI (Personal AI), na podoben način, kot to danes počnemo z digitalnimi pomočnicami.

    Objavljeno: 2.1.2018 01:00
  • LG pripravlja 88-palčni zaslon OLED ločljivosti 8K

    Vstop v novo leto je obenem preddverje za vsakoletni sejem zabavne elektronike CES, tedaj pa se zbudijo veliki proizvajalci, ki skušajo s tehnološkimi dosežki primamiti pozornost javnosti. LG bo tako letos na CES pripeljal zaslon/televizor, ki se ponaša s novim rekordom: gre za največji televizor s tehnologijo OLED, ki za nameček ponuja ločljivost 8K.

    Objavljeno: 2.1.2018 01:00
  • Applove novosti v letu 2018

    Začetek novega leta je najbrž dober trenutek za napoved novosti, ki jih načrtuje Apple v prihajajočih mesecih. Sodeč po dosedanjih informacijah se nam obeta še eno predvidljivo leto, prežeto pretežno z nadgradnjami izdelkov, ki jih že poznamo vrsto let, a bodo ti po vseh verjetnosti (in izkušnjah) vseeno pritegnil nov val kupcev. Velikih novosti in revolucionarnih izdelkov ne gre pričakovati. Ali pač?

    Objavljeno: 1.1.2018 01:00
  • Koledar novosti med telefoni v letu 2018

    Proizvajalci elektronskih komponent za mobilne telefone običajno vedo o prihajajočih telefonih precej več in precej prej kot javnost. Iz Kitajske tako prihaja namig o datumih prihodov novih izdelkov priznanih proizvajalcev, ki je ušel iz krogov blizu proizvajalca Qualcomm. V javnost je namreč pricurljal seznam telefonov, ki bodo opremljeni z novim procesorjem Snapdragon 845.

    Objavljeno: 1.1.2018 01:00
  • Nove brezžične tehnologije za upravljanje z energijo

    Internet stvari oziroma »Internet of Things« (IoT) je izraz za poimenovanje omrežja raznolikih naprav (stvari), ki zbirajo, sprejemajo in pošiljajo podatke, komunikacija pa se izvaja preko obstoječega medmrežja.

    Objavljeno: 1.1.2018
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji